Πολιτική

Eυρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εφαρμογή του σχεδίου κατά της οπαδικής βί…

epeisodia koukoula

Eυρεία σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εφαρμογή του σχεδίου κατά της οπαδικής βίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη, για την άμεση εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά της οπαδικής βίας. Στη σύσκεψη συμμετέχει όλη η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., διευθυντές κρίσιμων υπηρεσιών του αρχηγείου, προϊστάμενοι κλάδων και διευθυντές νομών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο σχεδιασμός για το κλείσιμο των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής των υπόλοιπων μέτρων που εξήγγειλε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA και τους προέδρους των Big 4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Υπενθυμίζετα πως μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ένας πολύ πιο διευρυμένος ρόλος της αστυνομίας σε ό, τι αφορά τον έλεγχο των γηπέδων, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου.

Πλέον, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των οπαδών στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά και σε αυτές στις οποίες πραγματοποιούνται συχνά επεισόδια, περνάει στην Αστυνομία. Αστυνομικοί θα ελέγχουν τα έγγραφα ταυτοποίησης και φυσικά τα εισιτήρια όσων επιχειρούν να μπουν στο γήπεδο.

Παράλληλα, σε χρόνους όπου δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μεγάλο βάρος πέφτει και στον τομέα της πρόληψης με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους. Το σχέδιο εστιάζει στην άντληση πληροφοριών τόσο από ανοικτές πηγές όσο και από πού μπορεί η αστυνομία να μπει στο εσωτερικό των συνδέσμων, οι οποίοι καταργούνται.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μία από αυτές θα σχετίζεται με την επικοινωνιακή καμπάνια για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Μία από τις προτάσεις είναι τα κανάλια που παίρνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα να προβάλουν πριν τους αγώνες μηνύματα κατά της βίας. Μηνύματα που θα εκπέμπονται ακόμα και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

To Top