Πολιτική

Φαναράς – Metron Analysis: Η Νέα Δημοκρατία έχει μια απίστευτη σταθερότητα πάνω από το 40-41%

kalpi3

Φαναράς – Metron Analysis: Η Νέα Δημοκρατία έχει μια απίστευτη σταθερότητα πάνω από το 40-41%

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, σε συνέντευξη που έδωσε ερωτώμενος για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δήλωσε ότι δεν νομίζει να υπάρξει τρίτη προσφυγή στις κάλπες, επειδή η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει ή αυξήσει τα ποσοστά της.

«Η ΝΔ έχει μια απίστευτη σταθερότητα πάνω από το 40-41, κινείται εκεί μέσα στο ποσοστό δηλαδή που πήρε και δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα».

Σχετικά, με το αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από την κάλπη, ο κ.Φαναράς δήλωσε ότι «η μία όψη θα είναι η σταθεροποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη περίοδο και βέβαια από ότι φαίνεται και η αυτοδυναμία για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη Νέα Δημοκρατία».

«Από την άλλη, η νέα Βουλή θα έλεγα ότι θα μοιάζει με ένα είδος εκκολαπτηρίου για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και η επόμενη περίοδος δεν ξέρω αν θα είναι μακρά η όχι, αλλά σίγουρα θα χαρακτηριστεί από τις διεργασίες για την ανάδυση ενός νέου ισχυρού πόλου ο οποίος θα μπορεί να αποτελεί το αντίπαλο δέος για την κυβέρνηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι από δω και πέρα δε θα έχουμε αντίπαλο δέος για την κυβέρνηση. Αυτό θα είναι μια πρωτοφανή συνθήκη σε όλη τη μεταπολιτευτική ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχολιάζοντας την τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο, είπε πως «υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι όταν δεν μας αφορά κάτι προσωπικά, τότε έχει ένα διάστημα “ζωής” που επηρεάζει τα δημόσια πράγματα, το οποίο μπορεί να είναι και ένας μήνας και μετά υποχωρεί. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει αυτό το γεγονός. Δεν ξέρω αν στο συλλογικό υποσυνείδητο θα χρεωθούν ευθύνες και πού θα αποδοθούν. Οπότε νομίζω ότι καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί».

To Top