Ελλάδα

Φωτιά στη Φυλή: Οι αγωνιώδεις στιγμές εγγονού να σώσει τη γιαγιά του – «Έφυγα από τη δουλειά μου και…

φυλή 1

Φωτιά στη Φυλή: Οι αγωνιώδεις στιγμές εγγονού να σώσει τη γιαγιά του – «Έφυγα από τη δουλειά μου και το μόνο που σκέφτηκα ήταν να τρέξω»

Για τη δραματική κατάσταση και την καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά στη Φυλή μίλησε κάτοικος της περιοχής στο Live News του Mega. Ο Ανδρέας περιέγραψε συγκεκριμένα τις αγωνιώδεις στιγμές να σώσει την 73χρονη γιαγιά του από το σπίτι της, το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

«Εγώ εργαζόμουν τη στιγμή που συνέβη το κακό, έφυγα από τη δουλειά μου και ως επιχειρηματίας διασώστης πήρα τον εξοπλισμό μου και το μόνο που σκέφτηκα ήταν να τρέξω να τη σώσω… Έφτασα πρώτος, αλλά ευτυχώς πρόλαβε το κλιμάκιο του Δήμου και πήρανε τη γυναίκα γιατί εγώ πήρα και το οξυγόνο που ήθελα να της παρέχω, αλλά ευτυχώς τη φυγάδευσαν και ήρθε έπειτα το Πυροσβεστικό Σώμα» είπε.

Ο Ανδρέας ευχαρίστησε το 112 για τα μηνύματα εκκένωσης, αλλά «κάποιες φορές πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους μας που είναι μόνοι τους, όχι μόνο τους συγγενείς μας, και τους γείτονες, όλους, ως άνθρωποι και να βοηθάμε και την Πυροσβεστική και τον Δήμο και όλους» συμπλήρωσε.

«Να βάλουμε την υγεία και την ασφάλεια σε όλους τους τομείς, αυτό που προέχει και λείπει από την Ελλάδα» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κομπόδεμα της 73χρονης γιαγιάς του, ο ίδιος δήλωσε πως δεν κάηκε, αλλά έχει αφαιρεθεί από άγνωστο.

Οι κόποι μίας ζωής έγιναν στάχτη

Η κάμερα του LIVE NEWS μπήκε μέσα σε σπίτι στη περιοχή της Φυλής που καταστράφηκε ολοσχερώς και οι ιστορίες των ανθρώπων που ζούσαν μέσα σε αυτά συγκλονίζουν.

«Είμαι 50 χρόνια εδώ αυτό το κακό δεν το έχω ξαναδεί. Τη φωτιά τη βάλανε και μας κάψανε το χωριό μας», λέει η κυρία Ελένη.

Οι κόποι μιας ζωής έχουν γίνει στάχτη. Η κυρία Ελένη δεν ήθελε να αποχωριστεί το σπίτι που ζει επί 50 χρόνια το έκανε όμως για χάρη του γιου της.

«Ήθελα να κάτσω να καώ με το σπίτι μου μέσα και με τράβηξε ο γιος μου και σηκώθηκα και πήγα στην κόρη μου στους Αγίους Αναργύρους και λέω άμα κάηκε κάηκε».

Παραδίπλα η κάμερα του MEGA κατέγραψε σε ζωντανή σύνδεση έναν άνθρωπο να έχει πάρει ένα λάστιχο και να έχει σκαρφαλώσει στα κεραμίδια της πολυκατοικίας του. Γλίτωσε, χάρη στην υπερπροσπάθεια που έκαναν τα παιδιά της οικογένειας.

Η μονοκατοικία δίπλα παραδόθηκε στις φλόγες.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες, τα ποδήλατα γέμιζαν χαρά τα παιδιά της οικογένειας που περνούσαν ξέγνοιαστα τα απογεύματά τους. Η φωτιά στο πέρασμά της τα κατέστρεψε όλα.

«Η κόλαση του Δάντη στην κυριολεξία».

Λίγα μέτρα πιο δίπλα σε δρόμο της Φυλής, ο κύριος Βλάσης έμεινε πίσω για να μπορέσει να σώσει το σπίτι του.

«Το δικό μας αν δεν ήμασταν εδώ και αν δεν παρακαλάγαμε την πυροσβεστική να φέρει μία μάνικα να μας σβήσει θα καιγόμασταν και εμείς. Από χθες το πρωί είμαστε χωρίς ρεύμα, το νερό έρχεται κατά διαστήματα λίγο και ξανακόβεται».

Στην ίδια περιοχή αυτό ήταν το βιός του κυρίου Γιώργου Αργυρόπουλου. Καμένα φορτηγά, μπουλντόζες και εκσκαφείς. Είχε κλείσει την επιχείρησή του για διακοπές, όταν γύρισε δεν υπήρχε τίποτα.

«Εμείς ήμασταν κλειστά για 15ήμερο και κατά σύμπτωση ήταν ο χειριστής εδώ, του λέω πήγαινε να πάρεις κανένα μηχάνημα να βοηθήσεις άμα χρειαστούν και ήρθε και βρήκε να καιγόμαστε εμείς και πρόλαβε να σώσει τρία κομμάτια»

Η φωτιά πέρασε από τις πρώτες ταβέρνες της Χασιάς.

Ο κύριος Περικλής διατηρούσε ταβέρνα και αίθουσα δεξιώσεων. Από πάνω βρισκόταν το σπίτι του που έγλειψαν οι φλόγες.

«Αυτό ήταν κτήμα το οποίο είχε γάμους, βαφτίσια, πείτε μου τώρα εσείς, έχει 5 τραπέζια ο άνθρωπος τον Σεπτέμβρη, πού θα τους βάλει;».

Τα κόκκινα μάτια του κυρίου Γιάννη αποτυπώνουν τον εφιάλτη που έζησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη και ευτυχώς σώθηκε το σπίτι του.

«Δεν έχει να καεί τίποτα άλλο, κάηκε. Εχθές ήταν δραματική η κατάσταση, άναψαν 3-4 μέτωπα τριγύρω, το δικό μας σπίτι είναι πάνω, μας το σώσανε οι πυροσβέστες».

Αρκετοί παρά τις συστάσεις πυροσβεστικής και αστυνομίας έμειναν μέχρι τέλους για να γλιτώσουν τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα. Άλλοι φοβήθηκαν ακόμα και για πλιάτσικο.

To Top