Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι οικισμοί Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα

fotia4124

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται οι οικισμοί Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα

Μεγάλη φωτιά μαίνεται αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν. Μάλιστα, λίγο με τις 15:00, εστάλη νέο μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να τους εκκενώσουν άμεσα.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, εδώ και πολύ ώρα στην περιοχή επιχειρούν συνολικά πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και έχουν ξεπεράσει τα 70 άτομα, με 15 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα.

Παράλληλα, σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία.

Διατέθηκαν, άμεσα, 21 Αστυνομικοί, με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Αστυνομία διέκοψε -ακολουθώντας τις συστάσεις της Πυροσβεστικής, με την οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία- την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι τον κόμβο Αρδανίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

To Top