Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Έφτασαν στην Ελλάδα οι ενισχύσεις από την Τσεχία – Η αποστολή αποτελείται από 64 πυ…

Tsexia pyrosvestiki

Φωτιά στον Έβρο: Έφτασαν στην Ελλάδα οι ενισχύσεις από την Τσεχία – Η αποστολή αποτελείται από 64 πυροσβέστες με 34 οχήματα

Στην Έλλαδα έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (23/8) προς ξημερώματα Πέμπτης η αποστολή των Τσέχων πυροσβεστών που θα αναπτυχθεί στον Έβρο σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την προσπάθεια κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν κάψει πάνω από 617.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η αποστολή από την Τσεχία αποτελείται από 64 πυροσβέστες (οι επτά αποτελούν το νοσηλευτικό προσωπικό), με 34 πυροσβεστικά και βοηθητικά οχήματα διαφόρων τύπων και θα αναπτυχθεί στην περιοχή των Φερών Έβρου για διάστημα περίπου μιας εβδομάδος. Το κομβόι που μέχρι τον τελικό προορισμό του θα έχει γράψει 1.830 χιλιόμετρα στο… δρόμο πέρασε στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Στην Ελλάδα επιχειρεί κι ένα ελικόπτερο της τσεχικής πυροσβεστικής.

Οι Τσέχοι ήρθαν στη χώρα μας, μετά από σχετικό αίτημα συνδρομής που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM).

Η αποστολή των Τσέχων πέρασε τα σύνορα και κατευθύνθηκε στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών για ανεφοδιασμό με καύσιμα με τους Σερραίους πυροσβέστες να τους υποδέχονται.

Δύο Σύνδεσμοι Αξιωματικοί (Liaison Officers), ο πυραγός Δημήτρης Δεβετζής και ο διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σιδηροκάστρου κι Ανθυποπυραγός Γιάννης Μήλτσιος θα συνοδεύουν την αποστολή για όλο το διάστημα που θα παραμείνει στην Ελλάδα.

To Top