Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες, έχουν εκκενωθεί οικισμοί – Δύο τα…

εβροσ2

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες, έχουν εκκενωθεί οικισμοί – Δύο τα ενεργά μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται για ένατη ημέρα η μεγάλη φωτιά που σαρώνει τον Έβρο, έχοντας δημιουργήσει δύο ενεργά μέτωπα.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν επικεντρωθεί στις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή του οικισμού της Αύρας και των Κασσιτερών που έχουν εκκενωθεί και στα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Λευκίμη, Τρεις Βρύσες και Δαδιά.

«Πράγματι μιλάμε για μια πολύ μεγάλη περίμετρο στην οποία ενώθηκαν δύο πυρκαγιές, της Αλεξανδρούπολης και της Δαδιάς και στην οποία περίμετρο επιχειρούν οι δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την πτήση που πραγματοποίησε με Super Puma πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον έλεγχο της πυρκαγιάς και στις επόμενες μέρες θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με εναέριες και επίγειες δυνάμεις παρά το γεγονός όπως είπε ότι επιχειρεί ήδη στον Έβρο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, επίγειων και εναέριων.

Έβρος: Επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα

Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν βορειοανατολικοί και κόντρα στη φωτιά η αναχαίτιση της οποίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Στον Έβρο σήμερα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή από αέρος επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Το ένα μέτωπο καίει στην περιοχή Λεπτοκαρυάς – Αισύμης, και το δεύτερο στην περιοχή της Δαδιάς με κατεύθυνση τον Κοτρωνιά.

Εκκενώθηκαν Λευκίμμη – Κασσιτερά 

Μήνυμα από το 112 έλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής οι κάτοικοι της Λευκίμμης, προκειμένου να εκκενώσουν προς Τυχερό, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τα Κασσιτερά Ροδόπης. 

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

To Top