Ελλάδα

Φωτιά τώρα κοντά στο μνημείο της Μονής Χριστού στη Σαμοθράκη

Rodopi fwtia

Φωτιά τώρα κοντά στο μνημείο της Μονής Χριστού στη Σαμοθράκη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 21.30 σε δύσβατη περιοχή πλησίον του μεταβυζαντινού μνημείου της μονής Χριστού στην ευρύτερη περιοχή των Θέρμων Σαμοθράκης. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η φωτιά η οποία είναι έρπουσα εκδηλώθηκε πιθανόν από κεραυνό και για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο υδροφόρα οχήματα με έξι πυροσβέστες.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αρκετοί εθελοντές και πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωσή της σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι στην κεντρική και νότια πλευρά της Σαμοθράκης πνέουν ισχυροί άνεμοι στη περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο αέρας δεν έχει ένταση.

Δείτε βίντεο από το e-evros.gr:

Στιγμιότυπο από ομάδες εθελοντών στη Σαμοθράκη όπου συσστρατεύτηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν την φωτιά στα Θέρμα

(22:20): Στιγμιότυπο από ομάδες εθελοντών στη Σαμοθράκη όπου συσστρατεύτηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν την φωτιά που ξέσπασε πριν λίγη ώρα κοντά στο κάμπινγκ.Όπως είναι αναμενόμενο η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και λόγω των θυελλωδών ανέμων είναι πολύ επικίνδυνο για να επεκταθεί.Σείρα είχε μάλλον η Σαμοθράκη!Το video είναι της Ειρήνης Αρχ.Φωτογραφίες στα σχόλια.Το ρεπορτάζ είναι εδώ: https://bit.ly/45YrGKY

Posted by e-evros.gr on Monday, September 4, 2023

Έχουμε ανέβει πολύ κοντά στην εστία της μεγάλης φωτιάς στο Χριστό. Αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες το…

Posted by Emmanouil Stergoiu on Monday, September 4, 2023

To Top