Πολιτική

Φώτης Σεργουλόπουλος για Σπαρτιάτες: Κάποιοι καπηλεύονται τη λέξη πατριώτης για εντυπώσεις

ekloges 4

Φώτης Σεργουλόπουλος για Σπαρτιάτες: Κάποιοι καπηλεύονται τη λέξη πατριώτης για εντυπώσεις

Την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή σχολίασε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον «αέρα» της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ. Ο παρουσιαστής αναφερόμενος στην είσοδο του ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή αναρωτήθηκε: «Για κάποια αποτελέσματα τρίβαμε τα μάτια μας. Αναρωτιέμαι, ο δήμαρχος Σπάρτης θα κάνει κάτι;».

Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ συνέχισε την σκέψη του λέγοντας: «Εγώ αν ήμουν κάτοικος Σπάρτης, αν ήμουν Σπαρτιάτης, έχουν πάρει το όνομά μου και το χρησιμοποιούν γι’ αυτό το κόμμα, το οποίο είναι ένα κόμμα που στηρίζει την παρανομία… Αν ένα κόμμα λεγόταν Έλληνες και ήταν κόμμα φασιστικό, θα με ενοχλούσε γιατί είμαι Έλληνας. Τη λέξη Έλληνας και τη λέξη πατριώτης την καπηλεύονται άνθρωποι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Για αυτό αναρωτιέμαι, οι Σπαρτιάτες τι θα κάνουν; Οι άνθρωποι της Σπάρτης» αναρωτήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Η δημοκρατία έρχεται με τη γνώση της ιστορίας και με τη μόρφωση. Τους ανθρώπους που δεν έχουν μόρφωση και μπορεί να είναι σε μια ένδεια οικονομική, πάρα πολύ εύκολα μπορεί να ακολουθήσουν κάτι το οποίο μπορεί να τους πουν», είπε στη συνέχεια ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

To Top