Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΟΑΚΑ μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο

dji fly 20230930 094046 909 1696065027732 photo optimized

Φωτογραφίες από το ΟΑΚΑ μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο

«Οι φθορές και οι ελλείψεις δεν έχουν φροντιστεί όπως θα έπρεπε», υποστήριξε ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Σπυράκος, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» αναφορικά με το ΟΑΚΑ, λίγες ώρες μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο έπειτα από μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων «Καλατράβα».

Την ίδια ώρα ο φωτογραφικός φακός του Newsbeast αποτυπώνει την εικόνα του γηπέδου, το οποίο είναι κλειστό μέχρι νεοτέρας, προκειμένου να εξεταστεί διεξοδικά η κατάστασή του.

«Η συνήθης τακτική σε τέτοια έργα είναι να γίνεται συνεχής παρακολούθηση και μάλιστα με βάση συγκεκριμένη διαδικασία», ανέφερε για το θέμα ο κ. Σπυράκος, συμπληρώνοντας ότι «η πρακτική λέει ότι γίνεται έλεγχος με διάφορες μεθόδους και μάλιστα υπάρχει τεχνολογία με την οποία μπορείς να εντοπίσεις πού υπάρχει πρόβλημα και το μέγεθός του. Με αυτόν τον τρόπο παρεμβαίνεις προτού επιδεινωθεί και το επισκευάζεις. Γιατί αν δεν παρέμβεις άμεσα και το αφήσεις, με την πάροδο του χρόνου υπάρχει και μεγαλύτερη επιδείνωση και μεγαλύτερο κόστος».

Ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου εξηγεί ότι «έπρεπε οι έλεγχοι να γίνονται τακτικά εδώ και χρόνια. Σε άλλες χώρες υπάρχει αυστηρότερη παρακολούθηση και έλεγχος των υποδομών. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο ατύχημα από αυτό το γεγονός. Πρέπει να μας γίνει μάθημα να αρχίσουμε να ψάχνουμε και σε άλλες κατασκευές. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο ΟΑΚΑ και πρέπει να παρέμβουμε ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του κτιρίου. Οπωσδήποτε το κόστος για την τοποθέτηση οργάνων παρακολούθησης είναι πολλαπλάσια μικρότερο αν δεν φροντίσεις να παρέμβεις έγκαιρα στα προβλήματα που διαπιστώνονται».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ΟΑΚΑ:

To Top