Αθλητικά

Φοβερές ατάκες Γιοβάνοβιτς – “Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις όταν είσαι μεγάλη ομάδα” – Τι είπε για Μπράγκα (vid)

Φοβερές ατάκες Γιοβάνοβιτς - "Ανεβαίνουν οι απαιτήσεις όταν είσαι μεγάλη ομάδα" - Τι είπε για Μπράγκα (vid)

Στο γεγονός ότι οι απαιτήσεις σε μια ομάδα ανεβαίνουν συνεχώς και πως στη συνέχεια της σεζόν είναι πολύ πιθανό να μην γίνεται τόσο μεγάλο ροτέισον στάθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Σέρβος τεχνικός.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Βόλο, με τον Σέρβο τεχνικό στη συνέντευξη Τύπου να αναφέρεται στις απαιτήσεις που αυξάνονται, στο ροτέισον που έγινε, αλλά και στο επερχόμενο παιχνίδι ρεβάνς κόντρα στην Μπράγκα.

Για το πόσο σημαντική είναι η διαχείριση και αν θα επηρεάσει η αλλαγή έδρας την ομάδα : «Αλλάζουμε το γήπεδο γιατί το ΟΑΚΑ είναι κατάλληλο για μας. Είναι ένα μεγαλύτερο γήπεδο από την Λεωφόρο και μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θέλει να μας δει από κοντά. Το ΟΑΚΑ δεν είναι κάτι ξένο για μας, καθώς εκεί ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Αν είμαστε καλοί δεν έχει σημασία που παίζουμε. Όσον αφορά το ροτέισον. Είναι σε μεγάλο βαθμό τώρα γιατί έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος θα κάνουμε αλλαγές, αλλά δεν θα είναι στο βαθμό που ήταν στο σημερινό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια. Σήμερα έπρεπε να ξεκουραστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές και να αγωνιστούν κάποιοι άλλοι που δεν είχαν πάρει τόσα λεπτά από την αρχή της χρονιάς».

Για το αν τον χαροποιεί ο χαρακτήρας που έχει αποκτήσει η ομάδα: «Είναι κάτι σημαντικό που το αποκτάς μέσα από τις δύσκολες προκλήσεις που έχεις μπροστά σου. Θα πρέπει να είσαι δυνατός στα δύσκολα και να μην ενθουσιάζεσαι στις επιτυχίες λόγω της ευθύνης που έχουμε προς το κλαμπ και προς τον κόσμο. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι τυχαίο, αλλά είναι θέμα δουλειάς. Η παρουσία των φιλάθλων είναι επίσης σημαντική. Όλα αυτά χτίζουν τον χαρακτήρα της ομάδας. Ταπεινότητα, σοβαρότητα και συνέπεια πρέπει να είναι στο μέγιστο βαθμό».

Για το αν ο Παναθηναϊκός παράγει το ποδόσφαιρο που φανταζόταν όταν ήρθε: «Δύσκολη ερώτηση. Πάντα προσπαθείς να βρεις κίνητρα για να δώσεις κάτι χρήσιμο στους ποδοσφαιριστές σου. Ο στόχος αυτά τα δύο χρόνια ήταν να γυρίσει η ομάδα στο επίπεδο του πρεστίζ που πρέπει να είναι. Είναι δύσκολο αυτό. Τα δύο χρόνια είναι σύντομο διάστημα και δεν είναι εύκολο να παίρνεις ρίσκα. Η ομάδα αυτά τα δύο χρόνια καιγόταν για τα αποτελέσματα. Έγιναν κάποια πράγματα πολύ γρήγορα και αυτό οφείλεται στους ποδοσφαιριστές μου. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν συνέχεια, αλλά αυτή είναι η ζωή σε μια μεγάλη ομάδα. Ζωή γεμάτη ευθύνες. Πάντα προέχει να είμαστε μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο στο μέλλον».

Για το αν βοήθησαν τα γρήγορα γκολ : «Σε τέτοιου είδους παιχνίδια που μία ομάδα είναι επικίνδυνη στην κόντρα και δύσκολα θα βρεις φάσεις, τα γκολ σε βοηθάνε. Είναι πολύ καλό ότι προηγηθήκαμε νωρίς και βάλαμε και ένα δεύτερο γκολ γρήγορα. Αυτό μας βοήθησε στο να κάνουμε γρήγορα τις αλλαγές και την κατάλληλη διαχείριση, καθώς σε τρεις μέρες έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα ήθελε να προσθέσει σαν χαρακτηριστικό της ομάδας: «Πλέον μιλάμε για ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβριο, όπου ο ρυθμός θα είναι πολύ υψηλός σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ζήσουμε για να καταλάβουμε τις ανάγκες της ομάδας. Μέχρι τώρα παίζαμε μια φορά την εβδομάδα και μπορούσαμε να δουλέψουμε και να ξεκουραστούμε. Τώρα θα μπούμε στη διαδικασία να παίξουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Θα είναι κάτι άγνωστο για μας αυτό και θα πάρουμε κάποιες εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν στο να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για το μέλλον. Μέσα από αυτή τη διαδικασία που θα αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Το πραγματικό επίπεδο του Παναθηναϊκού είναι να παλεύει για τους τίτλους και να παίζει στην Ευρώπη κάθε χρόνο».

Για το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να κάνει τους παίκτες να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο παιχνιδιού: «Κατ΄ αρχήν έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που έπαιξαν σήμερα ήταν και πέρυσι. Έχουμε καλούς παίκτες. Οι αντίπαλοι πλέον προσαρμόζονται στο παιχνίδι μας. Πρέπει να έχουμε λύση για τα θέματα που θα προκύψουν από το παιχνίδι του αντιπάλου. Για κάθε τι που θα συμβεί στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε τις λύσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο όσον αφορά το τακτικό κομμάτι εξελίσσεται με ραγδαία ταχύτητα», είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

To Top