Ελλάδα

Φόβοι για «βεντέτα» οπαδών διεθνών διαστάσεων στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

opados 1

Φόβοι για «βεντέτα» οπαδών διεθνών διαστάσεων στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και έπειτα από επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μια ημέρα πριν τον αγώνα των δύο ομάδων ίσως να μην είναι το τραγικό «τέλος», αλλά μόνο η «αρχή» ενός κύκλου οπαδικής βίας.

Η UEFA είχε άλλωστε απαγορεύσει για συγκεκριμένο λόγο την παρουσία οπαδών τόσο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όσο και της Μαρσέιγ στην Ελλάδα για τους αγώνες τους με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα στο πλαίσιο των προκριματικών του UEFA Champions League. Κι αυτό καθώς, οι μεν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι «αδελφοποιημένοι» με εκείνους του Παναθηναϊκού, οι δε της Μαρσέιγ έχουν αντίστοιχη ή και καλύτερη σχέση με εκείνους της ΑΕΚ.

Με δεδομένο πως οι δύο αγώνες είχαν χρονική απόσταση μεταξύ τους μικρότερη των 24 ωρών στην ίδια πόλη, δεν ήταν παράξενο που πολλοί ζητούσαν την αλλαγή έδρας, ενός εκ των δύο αγώνων, ώστε να μην συμπέσουν, όμως δεν εισακούστηκαν. Ο «ασκός του Αιόλου» φαίνεται πλέον πως άνοιξε με τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Φόβοι για «βεντέτα» διεθνών διαστάσεων

Στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός καθώς φήμες θέλουν χούλιγκανς των «αδελφοποιημένων» με την ΑΕΚ ομάδων να συρρέουν στην Ελλάδα ψάχνοντας εκδίκηση από χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με τη σειρά τους φαίνεται πως διευκόλυναν εκείνους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην επίθεσή τους έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, τόσο στην ενημέρωση που είχε η ΕΛ.ΑΣ, αναφερόταν ότι οι Κροάτες οπαδοί, που δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στον αγώνα της ΑΕΚ με την ομάδα τους, θα φιλοξενούνταν πέριξ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ και σε ένα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια ακούγεται Έλληνας να φωνάζει «έτσι γ@μ@ει η Λεωφόρος».

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ, δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας στη Λεωφόρο, καθώς η UEFA έχει απαγορεύσει μετακίνηση οπαδών, όμως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι υπεύθυνη μόνο για όσα συμβαίνουν μέσα στα γήπεδα. Οι Γάλλοι χούλιγκανς λοιπόν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον «δρόμο» των Κροατών… συναδέλφων τους και να βρεθούν στην Ελλάδα όπως ακούγεται πως θα συμβεί.

Φαίνεται μάλιστα πως έχουν κληθεί και άλλοι «αδελφοποιημένοι» οπαδοί. Αντίστοιχες σχέσεις με την ΑΕΚ έχουν οι οπαδοί της ιταλικής Λιβόρνο και της Ζάνκτ Πάουλι, αμφότερες -όπως άλλωστε και η Μαρσέιγ- με οπαδούς «αριστερής» κατεύθυνσης.

Αντίστοιχα, από το «πράσινο» στρατόπεδο έχουν κληθεί, σύμφωνα με γνώστες των οπαδικών δρώμενων, σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ρόμα και της Ραπίντ Βιέννης, με τους οποίους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διατηρούν εδώ και χρόνια σχέσεις.

Ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης 9/8 και τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια, τόσο εντός όσο και -κυρίως- εκτός γηπέδου για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

To Top