Κόσμος

Φρέντι Μέρκιουρι: Επικρίσεις προς την Μαίρη Όστιν που έβγαλε στο «σφυρί» προσωπικά του αντικείμενα –…

AP23116505158784

Φρέντι Μέρκιουρι: Επικρίσεις προς την Μαίρη Όστιν που έβγαλε στο «σφυρί» προσωπικά του αντικείμενα – «Είναι θλιβερό»

Σε δημοπρασία βγήκαν τα προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι, τα οποία είχε χαρίσει στη φίλη του Μαίρη Όστιν λίγο πριν πεθάνει, ωστόσο υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την απόφαση της να τα βγάλει μετά από χρόνια στο «σφυρί».

Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Sotheby’s και μία μέρα πριν πραγματοποιηθεί, ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιν Μέι, εξέφρασε την απογοήτευσή του.

Σύμφωνα με το forbes.com, ο Μέι έγραψε στο Instagram πως «αύριο βγαίνουν στο σφυρί τα πιο προσωπικά αντικείμενα και κείμενα του Φρέντι, που αποτελούσαν μέρος όλου αυτού που ζήσαμε μαζί του επί τόσα χρόνια, για να παραδοθούν στον πλειοδότη και να διασπαρθούν για πάντα».

«Δεν μπορώ να το βλέπω. Είναι πολύ θλιβερό για μας, τους στενότερους φίλους και την οικογένειά του», πρόσθεσε στη συνέχεια.

View this post on Instagram

A post shared by Brian Harold May (@brianmayforreal)

Τι βγήκε στο «σφυρί»

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη δημοπρασία πουλήθηκε το πιάνο με ουρά, με το οποίο ο Μέρκιουρι είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει πολλές από τις επιτυχίες των Queen. Ωστόσο, η τιμή του ήταν κάτω από 1,74 εκατομμύρια λίρες, όπου υπολόγιζε ο οίκος, ότι θα ήταν η αρχική προσφορά.

Αντιθέτως, η πράσινη, γεμάτη με graffiti, πόρτα του κήπου του, έπιασε πάνω από 400.000 λίρες, τη στιγμή που ο οίκος θεωρούσε ότι δεν θα την διεκδικούσε κανείς.

Επίσης, στο «σφυρί» βγήκαν ένα επιτραπέζιο φωτιστικό Tiffany που έφτασε το εξαπλάσιο της τιμής καταλόγου του, στις 60.960 λίρες, και ένας μπουφές του 1895 για 31.760 λίρες.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press, με ορισμένα από τα αντικείμενα που βγήκαν σε δημοπρασία:

To Top