Ελλάδα

Γενική Γραμματέας Ισότητας: Χαμηλή η εκπροσώπηση των γυναικών στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές

εκλογές

Γενική Γραμματέας Ισότητας: Χαμηλή η εκπροσώπηση των γυναικών στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές

Μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι γένους θηλυκού αλλά η εκπροσώπηση των γυναικών στην ανάληψη των ηνίων της, υπολείπεται σημαντικά έως και σήμερα, σε σχέση με τους άνδρες, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα.

Από τους συνολικά 1.222 δημοτικούς συνδυασμούς που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, τον δημαρχιακό θώκο των 332 δήμων, ως επικεφαλής παράταξης, διεκδικούν 1.047 άνδρες και μόλις 164 εκπρόσωποι του ωραίου φύλου, δηλαδή ποσοστό 13,5% του συνόλου.

«Ο πολύπλοκος ρόλος της γυναίκας και οι πολλές ευθύνες που επωμίζεται, οι οποίες δεν της επιτρέπουν να ισορροπήσει μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής και προσωπικής ζωής, ευθύνεται που οι γυναίκες δεν είναι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια» επεσήμανε χαρακτηριστικά η Ζέφη Δημαδάμα, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μιλώντας το πρωί της Κυριακής (8/10) στην ΕΡΤ.

«Οι ηγετικοί ρόλοι παραμένουν με χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με τους άντρες, ενώ πρέπει επιτέλους να καταρριφθούν τα στερεότυπα» επεσήμανε.

«Αυτό που προέχει, είναι η επιλογή άξιων προσώπων που θα δουλέψουν για τον τόπο, ανεξάρτητα από το αν είναι άντρες ή γυναίκες» δήλωσε κλείνοντας.

To Top