Πολιτική

Γεωργιάδης: Έτοιμάζουμε νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% σε εργαζόμενου…

adonis 2

Γεωργιάδης: Έτοιμάζουμε νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% σε εργαζόμενους συνταξιούχους

Ανάλογα με τις ημέρες απασχόλησης θα μειώνεται η σύνταξη στους συνταξιούχους που εργάζονται όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως είπε «Ετοιμάζουμε άμεσα νομοσχέδιο. Θα είναι από τα πρώτα που θα κατατεθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέσα στις ρυθμίσεις, θα μετατρέπουμε σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Όπως είναι σήμερα το σύστημα, ανεξαρτήτως του ποσού που λαμβάνει κάποιος συνταξιούχος από την εργασία που κάνει, χάνει αυτόματα το 30% της συντάξεώς του. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται. Το μέτρο δεν πρέπει να είναι τιμωρητικό. Αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου είναι μια ποινή, τους απαγορεύει να εργάζονται και άρα, ευνοεί τη μαύρη εργασία».

Σημειώνεται ότι με τον νόμο Βρούτση μειώθηκε η ποινή από 60% σε 30%, οριζόντια για όλους ανεξάρτητα από τις ημέρες απασχόλησης. Δηλαδή, ακόμη και να εργαστεί μία ημέρα το μήνα ο συνταξιούχος θα πληρώσει «πέναλτι» με το ένα τρίτο της σύνταξης. Ο εξορθολογισμός του συστήματος αφενός θα επιφέρει δικαιοσύνη και αφετέρου θα αποτελέσει κίνητρο για τον περιορισμό της μαύρης εργασίας.

To Top