Πολιτική

Γεροβασίλη για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμα

4627505

Γεροβασίλη για εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμα

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρό του μίλησε την Τετάρτη (20/9) η Όλγα Γεροβασίλη. Η βουλευτής του κόμματος επεσήμανε «το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι σε μια όχι και τόσο καλή συγκυρία δείχνει ότι η κοινωνία μας στέλνει ένα μήνυμα» ενώ εκτίμησε ότι «προφανώς η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη προσέθεσε σε αυτή τη διαδικασία».

«Η κάλπη έβγαλε πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη μας» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη, ψάχνει, έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει καινούρια ώθηση» τόνισε και πρόσθεσε πως και την επόμενη Κυριακή θα είναι μεγάλη η συμμετοχή στη διαδικασία. Πιστεύω ότι θα έρθουν και αυτοί που δεν ήρθαν την προηγούμενη φορά».

«Είναι ένα δυνατό μήνυμα, που μας λέει ”σας θέλουμε, θέλουμε να δημιουργηθεί ο πόλος της αριστερής προοδευτικής παράταξης, το έχει ανάγκη η χώρα”. Δίνει μήνυμα ότι η χώρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει σε λάθος κατεύθυνση» δήλωσε.

Σχολιάζοντας το χθεσινό βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου είπε ότι υπάρχει πόλωση και εκφράζεται στο διαδίκτυο όπου εμφανίζονται «τέρατα».

«Έπεσε λάσπη στην Έφη Αχτσιόγλου που δεν της αξίζει, όπως έπεσε λάσπη και στον κ. Κασσελάκη με σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια» είπε και πρόσθεσε ότι η κ. Αχτσιόγλου προφανώς πιέσθηκε και αισθάνθηκε ότι πρέπει να απαντήσει.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι η ίδια δεν ακολουθεί τη λογική και δεν πιστεύει ότι υπάρχουν «μαγαζιά» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε δε επανειλημμένα ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και «θα είμαστε εδώ της Δευτέρα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κατηγορηματικά: «Είμαι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση, η πρόθεση είναι παλέψουμε μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγοκεντρικό κόμμα, συναποφασίζουμε, έχουμε όργανα, βεβαίως υπάρχει σύνθεση και έτσι θα συνεχίσουμε».

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πειθαρχήσουμε, εδώ δεν είμαστε Μητσοτάκης, ‘διέταξα’, ‘έδωσα εντολή’. Είμαστε ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, έτσι θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα» είπε και πρόσθεσε πως «προφανώς ο πρόεδρος έχει ένα λόγο παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ενός ανδρός ή γυναικός απόφαση» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει τηρήσει απόλυτη ουδετερότητα. Είπε ”δεν δίνω δαχτυλίδι”, αλλά δεν φεύγει από το προσκήνιο και είναι εγγυητής της ενότητας».

Όσο για το ποιον στηρίζει η ίδια απάντησε: «Έχω την επιλογή μου, αλλά έχω επιλέξει απολύτως συνειδητά να είμαι πιο συνθετική. Οφείλουμε το βλέμμα μας να είναι στραμμένο τη Δευτέρα. Το μείζον είναι η επόμενη μέρα. Πρέπει να έχουμε το νου μας ότι η μεγάλη στιγμή είναι τη Δευτέρα. Με αυτό τον δρόμο θα πορευτούμε και θα πάμε μακριά ξανά».

To Top