Αθλητικά

Για στήσιμο αγώνων κατηγορούνται 10 Κινέζοι

Για στήσιμο αγώνων κατηγορούνται 10 Κινέζοι

Δύο παίκτες εκδιώχθηκαν από το άθλημα για όλη τους τη ζωή, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν οι αρχηγοί της επιχείρησης, η οποία στόχευε κυρίως αγώνες στη Βρετανία πέρυσι.

Η Ένωση μπιλιάρδου και σνούκερ της Κίνας σχεδιάζει να βελτιώσει την εκπαίδευσή της και να ενισχύσει τη διαχείριση των Κινέζων παικτών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απαγόρευση την περασμένη εβδομάδα 10 παικτών από την Κίνα για στήσιμο αγώνων και παράνομα στοιχήματα.

Το σκάνδαλο ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του αθλήματος και αφορούσε τους Λιανγκ Γουένμπο και Λι Χανγκ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το άθλημα για όλη τους τη ζωή, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν οι αρχηγοί της επιχείρησης, η οποία στόχευε κυρίως Αγώνες στη Βρετανία πέρυσι.

Ο Γιαν Μπινγκτάο και ο Ζάο Σιντόνγκ τιμωρήθηκαν επίσης. Αμφότεροι ήταν φαβορί για να αναδειχθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές, με τον Yan να κερδίζει το τουρνουά Masters φέτος και τον Ζάο να παίρνει το πρωτάθλημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Ζάο, ο μόνος παίκτης που δεν εμπλέκεται άμεσα στη χειραγώγηση αγώνων, τιμωρήθηκε για 20 μήνες με την κατηγορία της ενθάρρυνσης ενός φίλου να τοποθετήσει στοιχήματα.

To Top