Κόσμος

Για τους θανάτους των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας ευθύνεται η Χαμάς, όχι το Ισραήλ, αλλά κανείς δεν…

xamas4 2

Για τους θανάτους των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας ευθύνεται η Χαμάς, όχι το Ισραήλ, αλλά κανείς δεν μιλάει

Υποστηρικτές της Χαμάς στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο βγήκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο για να πιέσουν τις αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις να διακόψουν την υποστήριξη στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας.

Η Χαμάς απάντησε υπενθυμίζοντας στον κόσμο γιατί το Ισραήλ πρέπει να καταφέρει να καταστρέψει αυτή την τρομοκρατική οργάνωση μια για πάντα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, τη Δευτέρα, έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από τη Χαμάς να εκτοξεύει ρουκέτες προς τα ισραηλινά στρατεύματα. Το κρίσιμο; Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν από την είσοδο του νοσοκομείου Al-Quds στην πόλη της Γάζας – διαπράττοντας έγκλημα πολέμου χρησιμοποιώντας αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανταπέδωσε τα πυρά και επιβεβαίωσε ότι σκότωσε 21 τρομοκράτες της Χαμάς που χρησιμοποιούσαν το νοσοκομείο για κάλυψη. Όταν οι άμαχοι προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, οι τρομοκράτες της Χαμάς έτρεξαν μαζί τους για να δημιουργήσουν φυσικές ασπίδες. Καθώς η σκόνη κάθισε, κάποιοι τρομοκράτες επέστρεψαν στο νοσοκομείο.

Τα γεγονότα στο Al-Quds δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο Al-Shifa της πόλης της Γάζας – το αρχηγείο των επιχειρήσεων της Χαμάς. Η Χαμάς έχει εγκλωβιστεί σε μια τρομερή χερσαία μάχη εναντίον του Ισραήλ στις περιοχές γύρω από το Al-Shifa. Πιθανώς βλέπει αυτήν τη μάχη ως την τελευταία πριν χάσει τον αποτελεσματικό επιχειρησιακό έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι μίλησαν με το νοσοκομείο και προσφέρθηκαν να συντονίσουν την εκκένωση των ασθενών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Το προσωπικό είπε στον Ισραηλινό Στρατό ότι η Χαμάς συσσωρεύει πολεμοφόδια κάτω από το νοσοκομείο, θυσιάζοντας περισσότερους αμάχους για τη δική της τρομοκρατική ατζέντα.

Ο Ισραηλινός στρατός προσέφερε επιπλέον καύσιμα για να βοηθήσει το νοσοκομείο να συνεχίσει τη λειτουργία του. Όμως η Χαμάς εμπόδισε τη λειτουργία του. Οι τρομοκράτες θέλουν να πεθάνουν οι ασθενείς ως μέσο πίεσης του Ισραήλ να σταματήσει να καταλάβει την έδρα της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο.

Οι υποστηρικτές της Χαμάς στο δρόμο κατηγορούν το Ισραήλ για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα. Αλλά για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις, η Χαμάς καταδεικνύει καθημερινά ότι αυτοί οι άμαχοι είναι νεκροί εξαιτίας της Χαμάς και όχι του Ισραήλ.

Αντί να καταδικάσει τη Χαμάς για παραβίαση των νόμων του πολέμου, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι στοχεύει νοσοκομεία στη Γάζα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Ο ΠΟΥ δεν έχει καταδικάσει τη Χαμάς επειδή χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία ως ανθρώπινες ασπίδες, ότι εδρεύει στα κεντρικά της γραφεία κάτω από τη Σίφα ή ότι αρνείται την πρόσβαση ενός νοσοκομείου σε καύσιμα. Δεν υπάρχει οργή για τη Χαμάς που χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για τη μεταφορά τρομοκρατών και όπλων.

Όπως και τα Ηνωμένα Έθνη, ο ΠΟΥ δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο από τον ΠΟΥ, έναν οργανισμό που επηρεάζεται από την Κίνα που καταδικάζει το Ισραήλ σε ετήσια βάση στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας. Τώρα, με τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα στο εκτελεστικό της συμβούλιο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα φερέφωνο της Χαμάς — αν και ένα φερέφωνο που χρηματοδοτείται γενναιόδωρα από τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα αργά τη Δευτέρα βίντεο από το εσωτερικό μιας τρομοκρατικής σήραγγας της Χαμάς που κατέληγε στο υπόγειο του νοσοκομείου Rantisi της Γάζας. Το Ισραήλ φέρεται να βρήκε πάνες στο υπόγειο μαζί με σχοινί που χρησιμοποιούνταν για να κρατούν Ισραηλινούς ομήρους. Ένα μπιμπερό που βρέθηκε πάνω από ένα κουτί που έφερε το λογότυπο του ΠΟΥ ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο ενός ΟΗΕ που εργάζεται ενεργά ενάντια στην ιδρυτική του υπόσχεση: Ποτέ ξανά.

Τα καθημερινά εγκλήματα πολέμου της Χαμάς εκτείνονται πέρα ​​από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Την Κυριακή, ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν μέσα σε ένα νηπιαγωγείο στη βόρεια Γάζα.

Το Ισραήλ βρίσκει επίσης σημαντικές υποδομές των τρομοκρατών μέσα και κάτω από τζαμιά. Όπλα κατασχέθηκαν από το τζαμί του Αμπού Μπακρ, ενώ τέσσερις στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού σκοτώθηκαν σε μια σήραγγα παγιδευμένη με εκρηκτικά κάτω από ένα άλλο τζαμί στο Μπέιτ Χανούν.

Δυστυχώς, όταν ο «Θεματοφύλακας των δύο Ιερών Τζαμιών» (σ.σ. μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας) φιλοξένησε μια σύνοδο αραβικών κυβερνήσεων στο Ριάντ για να συζητηθεί η κρίση στη Γάζα, ούτε ένας ηγέτης δεν καταδίκασε τη Χαμάς για βεβήλωση τζαμιών ή χρήση των μουσουλμάνων ως ανθρώπινων ασπίδων.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι σε αυτή τη σύνοδο κορυφής ήταν ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι. Αλλά δεν υπήρξε επίσης καμία καταδίκη για τη μαζική δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στη Συρία από τον Άσαντ — ή τη μαζική δολοφονία χιλιάδων μουσουλμάνων στο Ιράν από τον Ραΐσι. Μόνο το εβραϊκό κράτος επιλέχθηκε για καταδίκη.

Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεών του, ο Ραΐσι αποκάλυψε μια νέα τελική λύση για τους Εβραίους: «Από το ποτάμι στη θάλασσα», το ίδιο σύνθηκαν που άκουσαν Αμερικανοί και Βρετανοί πολίτες αυτό το Σαββατοκύριακο από διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς. Το άκουσμα αυτού του συνθήματος από τον κύριο χορηγό των τρομοκρατών της Χαμάς θα πρέπει να εξαλείψει κάθε αμφιβολία για τι σημασία αυτής της φράσης και γιατί είναι επιτακτική ανάγκη το Ισραήλ να καταφέρει να καταστρέψει τη μάστιγα που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.

  • Το άρθρο του Ρίτσαρντ Γκόλντμπεργκ, ανώτερου συμβούλου στο Ίδρυμα για την υπεράσπιση των Δημοκρατιών, πρώην αξιωματούχου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και ανώτερου σύμβουλου της Γερουσίας των ΗΠΑ, δημοσιεύθηκε στη New York Post
To Top