Αθλητικά

Γιατί “ανέβηκαν” Μουζακίτης-Κουτσογούλας στον Ολυμπιακό – Ζήτησε και τον Κεϊτά ο Μεντιλίμπαρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί "ανέβηκαν" Μουζακίτης-Κουτσογούλας στον Ολυμπιακό - Ζήτησε και τον Κεϊτά ο Μεντιλίμπαρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μικροί που ξεχώρισαν στο Λιμάνι εκτός από τον Κωστούλα! Στο Λιμάνι έχουν μία εξαιρετική “φουρνιά” στην Ακαδημία και ο Βάσκος προπονητής ξεκινάει από τώρα να δουλεύει μαζί τους. Το καλοκαίρι άλλωστε θα τους δει και στην προετοιμασία…

Τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων έχει καταφέρει να κερδίσει στον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Γιατί δεν είναι μόνο η σοβαρότητα και η μεθοδικότητα στη δουλειά του, ο εξορθολογισμός που έφερε 7 διαδοχικές νίκες αλλά και την εντυπωσιακή πρόκριση στην επόμενη φάση τού Conference League.

Αλλά και το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή έχει σκύψει πάνω από τον οργανισμό τού Ολυμπιακού και έχει δείξει ενδιαφέρον για τα τμήματα υποδομής – Κάτι που δεν ειχαν κάνει ούτε κατ’ ελάχιστον οι Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Κάρλος Καρβαλιάλ!

Ο Μεντιλίμπαρ από την πρώτη στιγμή θέλησε μαζί του τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ενώ είναι από πάνω από τις μικρές ομάδες, τις παρακολουθεί και θέλει να φτιάξει στου Ρέντη ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό εργαστήρι.

Προέκταση αυτού που γράφουμε είναι το γεγονός ότι οι Χρήστος Μουζακίτης και Θάνος Κουτσογούλας προβιβάστηκαν στην πρώτη ομάδα από τον Μεντιλίμπαρ, προκειμένου να τους τσεκάρει. Αν και δεν είναι μόνο αυτοί. Ας δούμε, όμως, αρχικά αυτούς τους δύο παίκτες

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ: Ο Χρήστος είναι γεννημένος τον Δεκέμβρη του 2006, αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και ως σέντερ μπακ. Προέρχεται από την Κ17 του Ολυμπιακού, είναι διεθνής με τις Κ16, Κ17 και Κ19 τής εθνικής ομάδας και, προφανώς, φαίνεται ότι έχει μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Αυτοί θα βρεθούν στη θερινή προετοιμασία – Μπαγκαλιανης και Κεϊτά από τη β΄ ομάδα!

Υπάρχουν άλλοι παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Ισπανός προπονητής; Αρχικά να πούμε ότι με βάση το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κλαμπ, οι Μπάμπης Κωστούλας, Χρήστος Μουζακίτης, Ισίδωρος Κουτσίδης και Αντώνης Παπακανέλλος θα είναι παρόντες στην καλοκαιρινή προετοιμασία των Ερυθρόλευκων. Αυτό έχει ήδη αποφασιστεί πριν από τον Μεντιλίμπαρ.

Επίσης, οι Μουζακίτης και Κουτσογούλας δεν είναι οι μοναδικοί που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας στου Ρέντη – Απλά αυτοί προέρχονται από την Κ19 και έχει ξεχωριστή σημασία ότι βρέθηκαν στην πρώτη ομάδα.

Ο Μεντιλίμπαρ κάλεσε και τον στόπερ Πέτρο Μπαγκαλιάνη, καθώς έχει αδειάσει από σέντερ  το προπονητικό κέντρο αυτές τις ημέρες, αλλά και τον Ντιμπί Κεϊτά που είναι αριστερος εξτρέμ – Αμφότεροι βρίσκονται στον Ολυμπιακό β΄.

ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΝΗΣ: Για τον 23χρονο στόπερ το sportdog επικοινώνησε με τον Στάθη Καράμπελα, πρώην συμπαίκτη τού Μπαγκαλιάνη στην U19 του Άρη, από όπου απέκτησαν τον νεαρό στόπερ οι Ερυθρόλευκοι, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για την πορεία του πριν ακόμα έρθει στον Ολυμπιακό.

Στο παικτικό κομμάτι ήταν ήταν πολύ καλός, ξεχώριζε στην ομάδα, ήταν και καλό παιδί, αλλά και εργατικός στις προπονήσεις. Ξεχώριζε πάντα για την ταχύτητά του. Αγωνιζόταν μόνο ως στόπερ, όχι σε άλλη θέση και ήταν πολύ καλός αμυντικός. Με τη δουλειά που έχει κάνει εξελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής, καθώς έδειχνε ότι θα έχει εξέλιξη αν δουλέψει σωστά. Φυσικά και μπορεί στην πρώτη ομάδα με τις εμπειρίες που θα πάρει και τις παραστάσεις πλάι σε τέτοιου επιπέδου αμυντικούς. Πιστεύω ότι θα ταίριαζε με τον Σωκράτη. Έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Ο Μπαγκαλιάνης ήταν πολύ καλός χαρακτήρας και ευδιαθετο παιδί. Αυτό μου έχει μείνει έντονα”, ανέφερε στο sportdog ο Σ. Καράμπελας.

ΚΕΪΤΑ: Ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ (έχει αριστερό πόδι αλλά παίζει και δεξιά) της β΄ ομάδα που είχε αποκτηθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης U19 τον Γενάρη του 2022. Σε ηλικία 17 ετών ο Ζινεντίν Ζιντάν τον είχε πάρει στην πρώτη ομάδα τής Ρεάλ Μ. για προπονήσεις (προέρχεται από τα τμήματα υποδομής τής Ράγιο Βαγιεκάνο και, στη συνέχεια, της Ρεάλ).

Ένα πρόβλημα, όμως, που είχε στο γόνατο ανάγκασε στους Πειραιώτες τον Φεβρουάριο του 2022 (έναν μήνα μετά από την έλευση του στην Ελλάδα δηλαδή) να τον υποβάλλουν σε χειρουργείο για να το ξεπεράσει, αλλά το καλοκαίρι τού 2022 ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε πάρει στην προετοιμασία της Αυστρίας. Τελικά συμμετείχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στις υποχρεώσεις τής Κ19 του Ολυμπιακού, αλλά κάποιοι τραυματισμοί που είχαν παρουσιαστεί δεν του είχαν επιτρέψει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Φέτος είναι στον Ολυμπιακό β΄ – Έχει 14 εμφανίσεις, 2 γκολ και 1 ασίστ.

Τα εξαιρετικά σωματικά του προσόντα, με την ταχύτητα και την άριστη τεχνική κατάρτιση, πείθουν οποιονδηποτε τον δει να αγωνίζεται. Είναι διεθνής με την U20 τής εθνικής ομάδας τού Μάλι και σαφώς το πρότζεκτ που υπάρχει στην περίπτωσή του είναι σημαντικό
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεταγραφές Ιανουαρίου στη “μαύρη λίστα” Μεντιλίμπαρ – “Κόλπο γκρόσο” με Κάρμο, πιέζει ο Αλεξανδρόπουλος

 

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top