Ελλάδα

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και στο κοινό να γνωρίσουν τον ποιοτικό καφέ

avek

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και στο κοινό να γνωρίσουν τον ποιοτικό καφέ

Δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα και με όραμα τη συνεχή ανάπτυξη και την πρωτοπορία, η ΑΒΕΚ Βεκράκος μετρά σχεδόν 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, αποτελώντας μια εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο του καφέ.

Η εταιρεία που σύστησε τον ιταλικό εσπρέσο Hausbrandt στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1997 από τον Χρήστο Βεκράκο, ο οποίος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στον χώρο του καφέ, έχοντας την ίδια στιγμή στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και παράλληλα στόχο, την αδιάκοπη ανάπτυξη της ΑΒΕΚ σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης αγοράς.

Συνεπής στο όραμά της η ΑΒΕΚ και διαβλέποντας παράλληλα την ανάγκη, επιχειρηματιών της καφεστίασης να «φύγουν» από τη λογική ενός καφέ μαζικής παραγωγής και να αναζητήσουν ποιοτικά tailor made espresso blends, δημιούργησε το φιλόδοξο project Qualita Unica.

avek4
Η ΑΒΕΚ Βεκράκος δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και στο κοινό να γνωρίσουν τον ποιοτικό καφέ 4

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας καφέ του project Qualita Unica στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2015 ενώ για περίπου 1,5 χρόνο η ερευνητική ομάδα ασχολήθηκε αποκλειστικά με την έρευνα της χημείας του καφέ κατά την φρύξη, με τα γευστικά προφίλ, τους συνδυασμούς μεταξύ των ποικιλιών, τη συσκευασία και την αποθήκευση.

Μέσω της Qualita Unica, η ΑΒΕΚ Βεκράκος δημιουργεί custom brand, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εκάστοτε συνεργάτη της, επιχειρηματία καφεστίασης, προκειμένου εκείνος να αναπτύξει ένα μοναδικό και ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Με «οδηγό» πάντα μία αυστηρά επιστημονική διαδικασία καβουρδίσματος, με μονοποικιλιακό ψήσιμο, ώστε ο καφές να αποδίδει στο μέγιστο, τις αρωματικές και γευστικές του ιδιότητες. Περισσότερες από 14 διαθέσιμες στην αγορά συνταγές, αποκλειστικά από ποικιλίες arabica, δίνουν τη δυνατότητα στον κάθε επιχειρηματία να βρει τον συνδυασμό που ταιριάζει στην επιχείρησή του.

Παράλληλα, μια πιο ιδιαίτερη πρόταση, η οποία απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη βιωσιμότητα και στον μικρής κλίμακας, τοπικής παραγωγής καφέ που παρασκευάζεται με ηθικό τρόπο, αποτελεί το concept Fair Specialty Coffees που λανσάρει η εταιρεία. Πρόκειται για μια επιστημονική προσέγγιση στην ethical πλευρά του καφέ, που δίνει έμφαση στις αρχές του δίκαιου εμπορίου (fair trade) και της αειφορίας και ταυτόχρονα χωρίς νά γίνονται συμβιβασμοί στη γεύση.

avek3
Η ΑΒΕΚ Βεκράκος δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και στο κοινό να γνωρίσουν τον ποιοτικό καφέ 5

Έχοντας δυναμική παρουσία σε εκθέσεις του κλάδου, στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, η ΑΒΕΚ Βεκράκος δίνει την δυνατότητα στους επαγγελματίες και στο καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και να μοιραστούν το πάθος για τον ποιοτικό καφέ.

Επόμενο ραντεβού στη Xenia 25-27 Νοεμβρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα της εταιρείας αλλά και εξατομικευμένες λύσεις προσαρμοσμένες για την κατηγορία του ξενοδοχειακού κλάδου.

To Top