Κόσμος

Η Bild επικρίνει την Γερμανία με Παναγιώτη Λαφαζάνη – «Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

Sylt island

Η Bild επικρίνει την Γερμανία με Παναγιώτη Λαφαζάνη – «Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

Η Bild σε νέο άρθρο της επικρίνει την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στη Γερμανία, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην ηλεκτρονική της έκδοση bild.de επαναλαμβάνει μια συμβουλή που είχε δώσει στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης και είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις, γιατί προτρέπει σε πούλημα των νησιών για να εξυπηρετηθούν τα χρέη.

«Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας», είναι ο τίτλος του άρθρου που αναφέρει πως «δεν έλειψαν οι καλές συμβουλές από εμάς όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010: “Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες” ήταν τότε ο τίτλος της Bild – και το εννοούσαμε σοβαρά!»

Έτσι, φιλοξένησε δηλώσεις του πρώην υπουργού από την πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αναφέρει ότι «η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει έκτακτους φόρους τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις για να λύσει το πρόβλημα», με αφορμή τα προβλήματα στον γερμανικό προϋπολογισμό.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «αυτό θα προκαλέσει κρίση στη Γερμανία, αλλά διαφορετικά τα χρήματα δεν θα συγκεντρωθούν. Μια άλλη λύση θα ήταν να πουληθεί δημόσια περιουσία, όπως νησιά για να συγκεντρωθούν γρήγορα μεγάλα ποσά».

«Εάν οι Γερμανοί δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση θα μπουν αναγκαστικά σε εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν να βρουν λύσεις», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός και σημείωσε ότι «η ζωή είναι εκδικητική. Η Γερμανία θα βιώσει τώρα όσα επέβαλε στην Ελλάδα. Η Γερμανία απειλεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε μια μακροχρόνια κρίση».

To Top