Κόσμος

Η Χαμάς απελευθέρωσε την 8χρονη Έμιλι Χαντ που είχε θεωρηθεί νεκρή και ο πατέρας της δήλωνε ανακουφι…

emili hunt

Η Χαμάς απελευθέρωσε την 8χρονη Έμιλι Χαντ που είχε θεωρηθεί νεκρή και ο πατέρας της δήλωνε ανακουφισμένος που δεν υπέφερε

Στις 8 Νοεμβρίου το 8χρονο κορίτσι Έμιλι Χντ που θεωρούταν νεκρό μετά την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτς Μπεερί, και του οποίου ο πατέρας δήλωνε ανακουφισμένος που το παιδί του δεν υπέφερε από βασανιστήρια, αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν ζωντανό και κρατείται όμηρος στη Γάζα.

Το βράδυ του Σαββάτου μια από τις 13 ομήρους και τους 4 Ταϋλανδούς που απελευθέρωσε η Χαμάς ήταν αυτή!

Ο πατέρας της, σε συνέντευξή του στο CNN λίγες ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ είχε πει: «Οι ισραηλινές αρχές μάς είπαν ότι βρήκαν την Έμιλι και πως είναι νεκρή. Κι εγώ απλώς τους απάντησα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που είχε. Ήταν είτε νεκρή είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο και από τον θάνατο».

Λίγες ημέρες μετά και αφότου έμαθε ότι η κόρη του είναι ζωντανή, ο Τόμας Χαντ είχε δηλώσει «μετανιωμένος» για όσα είπε τις πρώτες ημέρες.

«Κατά κάποιο τρόπο μετανιώνω γι’ αυτό. Μόνο και μόνο εξαιτίας κάποιων πραγμάτων που είπα, κάποια πράγματα που μπορεί να την έθεταν σε κίνδυνο. Προχωράμε παρακάτω», είχε πει στις αρχές Νοεμβρίου σε νέες δηλώσεις του.

To Top