Κόσμος

Η Χαμάς παρέδωσε 20 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό ώστε να επιστρέψουν στο Ισραήλ

hostages22

Η Χαμάς παρέδωσε 20 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό ώστε να επιστρέψουν στο Ισραήλ

Ομαλά εξελίσσεται η σημερινή (25.11.2023) διαδικασία ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, μετά τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου και τις εγγυήσεις που έδωσαν στους ισλαμιστές ότι το Τελ Αβίβ θα τηρήσει το δικό του μέρος της συμφωνίας, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα η ένοπλη οργάνωση.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι οι ισλαμιστές παρέδωσαν 20 αιχμαλώτους στον Ερυθρό Σταυρό ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα ισραηλινά εδάφη.

Οι όμηροι που θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς είναι 8 γυναίκες, 5 παιδιά και 7 άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι έμεναν και εργαζόντουσαν στο Ισραήλ. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, επιβεβαίωσε την παράδοσή τους στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πηγές των IDF, του Κατάρ και πληροφορίες που μεταδίδονται από τα διεθνή ΜΜΕ, οι όμηροι είναι ήδη καθ’ οδόν για το πέρασμα της Ράφα, εκεί που τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού θα τους παραδώσουν στις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι από τους ομήρους που θα απελευθερωθούν απόψε είναι κάτοικοι του κιμπούτς Μπεερί, μια από τις περιοχές του Ισραήλ που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Από τη μεριά του Ισραήλ θα απελευθερωθούν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ενώ θα επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα σε περισσότερα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια.

To Top