Ελλάδα

Η Έλενα Ράπτη μίλησε στην εκδήλωση του Hub Θεσσαλονίκης της Women Act, με θέμα «Ηγέτιδες στη Δημόσια…

rapti2 5

Η Έλενα Ράπτη μίλησε στην εκδήλωση του Hub Θεσσαλονίκης της Women Act, με θέμα «Ηγέτιδες στη Δημόσια Σφαίρα»

Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  μίλησε στην εκδήλωση του Hub Θεσσαλονίκης της Women Act, με θέμα «Ηγέτιδες στη Δημόσια Σφαίρα», για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

Στη συζήτηση που συντόνισε η Μαίη Ζαννή, συνιδρύτρια της Women Act, συμμετείχε η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ιδρύτρια «Υπέροχες Γυναίκες», Υποψήφια Επικρατείας ΝΔ, η Πέννυ Δαλαμπούρα, Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και η Βασιλική Μπαλιάκα, Τοπογράφος Μηχανικός-Γεωλόγος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρίνα Καλαϊτζή από το Hub της Women Act Θεσσαλονίκης. 

rapti1 5
Η Έλενα Ράπτη μίλησε στην εκδήλωση του Hub Θεσσαλονίκης της Women Act, με θέμα «Ηγέτιδες στη Δημόσια... 3

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών, στη μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και στην αύξηση των περιστατικών, που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Είναι ένα εγχείρημα συνεκτικής αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δυνατοτήτων του συστήματος για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

To Top