Κόσμος

Η επιστροφή της «UFO Mania» στις ΗΠΑ – Στην Καλιφόρνια βλέπουν σχεδόν ένα ΑΤΙΑ ανά ημέρα

ufo

Η επιστροφή της «UFO Mania» στις ΗΠΑ – Στην Καλιφόρνια βλέπουν σχεδόν ένα ΑΤΙΑ ανά ημέρα

Το ζήτημα των UFO έφτασε μέχρι και στο Κογκρέσο, ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχων που επιβεβαίωναν την αυθεντικότητα ορισμένων βίντεο με θεάσεις αγνώστων ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Μάλιστα πρώην ανώτατο στέλεχο των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε πως εξωγήινα σκάφη βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, οι οποίες πειραματίζονται εδώ και χρόνια με την αντίστροφη μηχανική.

Η μανία των UFO έχει επιστρέψει για τα καλά σε όλες τις ΗΠΑ και εάν υπάρχει μια πολιτεία που αντανακλά αυτό το φαινόμενο είναι η Καλιφόρνια, στην οποία μόνο φέτος έχουν γίνει ήδη πάνω από 200 αναφορές, δηλαδή σχεδόν μια κάθε ημέρα. Η Καλιφόρνια κατέχει εξάλλου και τα πρωτεία διαχρονικά στις ΗΠΑ, με περισσότερες από 15.000 μαρτυρίες.

ufo1
Η επιστροφή της «UFO Mania» στις ΗΠΑ – Στην Καλιφόρνια βλέπουν σχεδόν ένα ΑΤΙΑ ανά ημέρα 6

Αίσθηση προκαλούν ακόμη και τα νούμερα του Μέριλαντ, μια εκ των μικρότερων πολιτειών των ΗΠΑ, η οποία ωστόσο σύμφωνα βάσει των αναφορών θα πρέπει να είναι ένα από τα hotspot των UFO. Στην εν λόγω Πολιτεία έχουν γίνει 1923 αναφορές για θέαση αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου στην αρμόδια υπηρεσία (National UFO Reporting Center – NUFORC) από το 1995. Η πρώτη καταγεγραμμένη θέαση στο Μέριλαντ χρονολογείται από τις 15 Μαΐου 1946 — αλλά δεν είχε αναφερθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Οι μαρτυρίες ποικίλλουν. Άλλες κάνουν λόγο για ένα «μαύρο τρίγωνο με πράσινα φώτα», άλλες για έναν «κλασικό ιπτάμενο δίσκο», άλλες για σκάφος σε σχήμα οβάλ που «έμεινε ακίνητο για περίπου ενάμιση λεπτό» και πολλά άλλα. Ο διευθυντής της NUFORC, Πίτερ Ντάβενπορτ, ανέφερε ότι η υπηρεσία κατακλύζεται από νέες αναφορές, καθώς η συζήτηση για τα UFO είναι «πυρετώδης» στις αίθουσες του Κογκρέσου, εντός του Πενταγώνου και στα μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ενθαρρυντικό για μένα που τόσοι πολλοί άνθρωποι λύνουν τώρα τη σιωπή τους», είπε στο CBS News ο Ντάβενπορτ. «Λαμβάνουμε πολύ περισσότερες αναφορές από ό,τι μόλις πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν αναφορές UFO πιθανώς από τις περισσότερες πόλεις της χώρας».

Φωτογραφίες από την πολιτεία Μέριλαντ, που έχουν κατατεθεί στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς UFO

To Top