Ελλάδα

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias την Τετάρτη – Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ και οι χάρτες

kairos2

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias την Τετάρτη – Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ και οι χάρτες

Χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias σήμερα ανάρτησε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα «στην ευρεία περιοχή Σπερχειάδας – Μερικώς νότια Θεσσαλία και Πήλιο».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του σημείωνε πως οι έντονες βροχοπτώσεις μετατοπίζονται στην υπόλοιπη Στερεά, Βόρεια Πελοπόννησο και Βόρεια Εύβοια.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.
Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

To Top