Πολιτική

Η εξήγηση του Politico για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ – «Πόνταρε στην οργή, ήθελαν σταθερότητα»

4991469

Η εξήγηση του Politico για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ – «Πόνταρε στην οργή, ήθελαν σταθερότητα»

Ανάλυση για τις εκλογές στην Ελλάδα δημοσιεύει το Politico, ενώ σ’ αυτό επιχειρεί να εξηγήσει το σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει της δεύτερης κάλπης. «Η αντιπολίτευση είναι αδύναμη και χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει» αναφέρει χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από το 31,5% του Ιουλίου του 2019, στο 20% του περασμένου Μαΐου.

Το Politico επισημαίνει ακόμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αδυναμία της ανιπολίτευσης. «Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει προσοχή στο θέμα, γιατί σε άλλες χώρες έχουμε δει ότι μια αδύναμη αντιπολίτευση μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα για την κυβέρνηση αναφορικά με την ποιότητα της χάραξης πολιτικής, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια» αναφέρει χαρακτηριστικό, ο συνιδρυτής της εταιρείας ανάλυσης κινδύνου Teneo, Βολφγκάνγκο Πίκολι.

politico1
Η εξήγηση του Politico για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ – «Πόνταρε στην οργή, ήθελαν σταθερότητα» 3

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ; Σύμφωνα με την ανάλυση του Politico, επειδή «η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ασαφής και απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει τις αδυναμίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
Από την πλευρά του, o πολιτικός αναλυτής Πέτρος Ιωαννίδης, συμπληρώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε στην οργή και μετά από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης και πανδημίας, οι άνθρωποι ήθελαν τη σταθερότητα».

Ο Πέτρος Ιωαννίδης, ιδρυτής της εταιρείας About People, αναφέρει ακόμα «Συνήθως όταν κερδίζεις εκλογές για πρώτη φορά έχεις μια περίοδο χάριτος, στη δεύτερη όμως όχι. Το παράδοξο εδώ είναι, ότι εξαιτίας της εξαφάνισης της αντιπολίτευσης, ο Μητσοτάκης θα έχει και νέα περίοδο χάριτος».

To Top