Κόσμος

Η Human Rights Watch στρέφεται κατά του Ισραήλ – «Σκόπιμα αφήνει να λιμοκτονήσουν άμαχοι στη Λωρίδα…

gaza 02

Η Human Rights Watch στρέφεται κατά του Ισραήλ – «Σκόπιμα αφήνει να λιμοκτονήσουν άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας»

Κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ, με την κατηγορία ότι προκαλεί σκόπιμα τη λιμοκτονία αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της πολεμικής της στρατηγικής κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, στρέφεται η ΜΚΟ Human Rights Watch (HRW).

«Η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη λιμοκτονία των αμάχων ως τεχνική πολέμου στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο αποτελεί έγκλημα πολέμου», ανέφερε σε έκθεσή της η ΜΚΟ, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Ο ισραηλινός στρατός αποκλείει εσκεμμένα την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε τρόφιμα και σε καύσιμα, παρεμποδίζοντας σκόπιμα την ανθρωπιστική βοήθεια, καταστρέφοντας, σύμφωνα με αναφορές, γεωργικές περιοχές και στερώντας από τον άμαχο πληθυσμό προϊόντα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή του», σύμφωνα με την έκθεση και όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η ισραηλινή κυβέρνηση αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τη HRW «αντισημιτική και αντιϊσραηλινή οργάνωση».

«Η HRW δεν καταδίκασε την επίθεση κατά ισραηλινών αμάχων και τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Λιόρ Χάιατ.

Η οργάνωση «δεν έχει έτσι καμία ηθική βάση για να μιλά για το συμβαίνει στη Γάζα, εάν κλείνει τα μάτια στα δεινά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ισραηλινών», πρόσθεσε.

To Top