Ελλάδα

Η κακοκαιρία Bettina δείχνει τα δόντια της: Θυελλώδεις άνεμοι τη νύχτα με κρύο – Στα λευκά ντύθηκε η…

kakokairia bettina

Η κακοκαιρία Bettina δείχνει τα δόντια της: Θυελλώδεις άνεμοι τη νύχτα με κρύο – Στα λευκά ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία

Η κακοκαιρία Bettina σφυροκοπά τη χώρα με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμουςχιόνια, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και όσο περνάει η ώρα η κατάσταση επιδεινώνεται.

Στα λευκά από τα χιόνια αρχίζει να ντύνεται η Δυτική Μακεδονία, καθώς από το απόγευμα του Σαββάτου (25.11.2023) χιονίζει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα.

Την ίδια ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκτάθηκαν και νοτιότερα «χτυπώντας» κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας με τη μορφή βροχών και τους θυελλωδών ανέμων.

Σφοδρή χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα

Πιο αναλυτικά, σήμερα το απόγευμα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Βόρεια Ελλάδα με τη χιονόπτωση να αποκτά εντονότερη μορφή στη συνέχεια, όπως φαίνεται στα βίντεο και τις εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία Bettina έφερε μαζί της χιόνια σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι και Ωραιόκαστρο και «έντυσε» στα λευκά τα σπίτια και τα αυτοκίνητα εκεί.

Οι πολίτες ήταν ήδη προετοιμασμένοι για τα χιόνια λόγω και της αισθητής πτώσης της θερμοκρασίας στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το thes.gr, ενώ αρκετοί βγήκαν στους δρόμους για να χαρούν τις νιφάδες και να τραβήξουν βίντεο. 

Ωστόσο, το χιόνι πέφτει με γρήγορους ρυθμούς και χρειάζεται αρκετή προσοχή από τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο το βράδυ του Σαββάτου (25.11.2023), καθώς μπορεί να χρειαστούν αλυσίδες ή οι ειδικές κουβέρτες στα λάστιχα των αυτοκινήτων.

Παράλληλα, όπως σημειώνει και το thes.gr, τα οχήματα των δήμων είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

❄️❄️❄️❄️Χορτιάτης Θεσσαλονίκης τώρα ❄️❄️❄️❄️Let it snow ❄️❄️

Posted by Έφη Τζούμα on Saturday, November 25, 2023

Φλώρινα

Από τη Φλώρινα ξεκίνησε η νέα κακοκαιρία Bettina που πλήττει τη χώρα μας με την χιονόπτωση να κάνει την εμφάνιση της, μέσα στην πόλη. Ο κρατικός μηχανισμός με τα μηχανήματα αποχιονισμού και τις αλατιέρες και το ανθρώπινο δυναμικό είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών.

❄️ Πυκνή χιονόπτωση τώρα στην ΦλώριναΦώτο : Νικόλας Μήτκας

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, November 25, 2023

Όμορφη χειμερινή εικόνα, που κάνει χαρούμενα μικρά και μεγάλα… παιδιά.Νυμφαίο Φλώρινας 25/11/2023Πηγή Πολίτης της Φλώρινας Μπορείτε αν θέλετε να γίνετε μέλη και στην καιρική μας ομάδα, στον σύνδεσμο.Meteo Hellas

Posted by Meteo Hellas on Saturday, November 25, 2023

Δείτε εικόνες

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στα Γρεβενά

❄️Πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε και στην Σαμαρίνα ΓρεβενώνΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΕΔΩ ❗️ΧΩΡΙΟ…

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, November 25, 2023

Δείτε Βίντεο και φωτογραφίες από τη χιονόπτωση στο κέντρο της Κοζάνης

«Σαρώνει» την Αχαΐα και την Πάτρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 10 μποφορ πνέουν σε Πατραϊκό και Κορινθιακό, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο το βράδυ του Σαββάτου στην προβλήτα του Ρίου τα κύματα χτυπούσαν με ορμή.

Στην Πάτρα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, χωρίς ωστόσο μέχροι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Ρίου Αντιρρίου, ενώ για προληπτικούς λόγους η Ολυμπία Οδός έχει προχωρήσει σε αντιδρόμηση στο ύψος του Ελαιώνα, δίνοντας λωρίδα κυκλοφορίας και προς Αθήνα στο ρεύμα καθόδου. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία στην περίπτωση που σημειωθούν κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν,σε κυκλοφορία μέσω αμφιδρόμησης το ρεύμα προς Αθήνα στην περιοχή του Ελαιώνα (Χ.Θ. 157+600 -163+600) Παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες.

Δείτε βίντεο

Στο έλεος σφοδρών ανέμων και η Ναύπακτος

Δείτε εικόνες από την πόλη της Ναυπάκτου που αυτή την ώρα την “χτυπά” η κακοκαιρία. Στο Γρίμποβο η θάλασσα βγήκε έξω, ενώ επικρατεί έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι.

Μηνύματα από το 112

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων που αναμένεται να χτυπήσουν πολλές περιοχές της χώρας, η Πολιτική Προστασία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Λίγο μετά τις 17.30 ήχησε το μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας για θυελλώδεις ανέμους το επόμενο 12ωρο.

Νωρίς το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε το 112 σε μεγάλο μέρος της χώρας προειδοποιώντας αντίστοιχα τους κατοίκους πολλών περιοχών να είναι είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

To Top