Κόσμος

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια από τον ουκρανικό…

polemos oukrania

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια από τον ουκρανικό στρατό

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων δέχτηκε επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Ζαπορίζια. Η περιφέρεια αυτή, στη νότια Ουκρανία, είναι η μία από τις τέσσερις που η Ρωσία λέει ότι έχει προσαρτήσει –αν και δεν τις κατέχει πλήρως– μετά την εισβολή της στο ουκρανικό έδαφος, τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι δημοσιογράφοι ετοίμαζαν ένα ρεπορτάζ για «τους βομβαρδισμούς κοινοτήτων από τον ουκρανικό στρατό» και έγιναν στόχος επίθεσης από ένα μη επανδρωμένο, ουκρανικό αεροσκάφος, ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής Telegram. Ένας ανταποκριτής της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης Rossiya 24, ο Μπόρις Μαξούντοφ, τραυματίστηκε αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Τον Ιούλιο η Μόσχα ανέφερε ότι από ουκρανικό πλήγμα σκοτώθηκε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ria Novosti, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Περίπου 15 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με καταμέτρηση μη κυβερνητικών οργανώσεων. Τον Μάιο ο συντονιστής βίντεο του Γαλλικό Πρακτορείου στην Ουκρανία, ο Αρμάν Σολντέν, σκοτώθηκε σε ρωσική πυραυλική επίθεση. Η Ρωσία αρνείται ωστόσο κάθε ευθύνη για τους θανάτους δημοσιογράφους που αποδίδονται σε επιθέσεις του στρατού της.

To Top