Αθλητικά

Η μυθική πρόταση ΠΑΟ σε Ναν και ο… όρος για Σλούκα – “Διώχνει” τεράστιο συμβόλαιο από το ΟΑΚΑ!

Τεράστια πρόταση ΠΑΟ σε Ναν, υπογράφει και δεύτερο κορυφαίο όνομα - Έκπληξη με σέντερ και αντι-Βιλντόζα!

Πόσα δίνει ο Γιαννακόπουλος και οι πιθανότητες παραμονής. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ το σκέφτεται πλέον σοβαρά, οι Πράσινοι ανεβάζουν κι άλλο την προσφορά τους, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι αλλαγές στο ρόστερ…

Ολόκληρο θέμα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα και το μέλλον του την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στον Παναθηναϊκό τον περασμένη Νοέμβρη και, πραγματικά, η επιλογή του αποδείχτηκε… λίρα 100.

Όχι μόνο γιατί ξεχωρίζει λόγω ποιότητας και προσωπικότητας στο παρκέ, ούτε γιατί σκοράρει διαρκώς και με κάθε τρόπο λύνοντας τα χέρια του Αταμάν. Αλλά γιατί κατάφερε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στην Ευρωλίγκα και να δώσει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Ο Ναν έχει παίξει σε καλό Πανεπιστήμιο, είναι παίκτης της περιφέρειας, παίζει στις θέσεις 1-2, έχει πολύ καλή δημιουργία, καλό ντράιβ, τελειώματα, έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.Τα δυνατά του στοιχεία είναι το ντράιβ, το σουτ από μέση απόσταση και το τρίποντο με αξιόπιστο σουτ. Γενικότερα είναι καλός σουτέρ, πολύ καλός στη δημιουργία, βλέπει γήπεδο, έχει αντίληψη του χώρου και είναι πολύ καλός συμπαίκτης.

Κυρίως έχει αγωνιστεί στους Μαϊάμι Χιτ και στους Λέικερς, δύο πολύ μεγάλους οργανισμούς, όλοι γνωρίζουμε για τι ομάδες μιλάμε. Στο Μαϊάμι, ειδικά, που είναι δύσκολο να μείνει παίκτης αν δεν είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα, είχε και πολύ καλό μέσο όρο πόντων.

Ακόμα, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία στα 28 του χρόνια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άρχισε την καριέρα του χωρίς να είναι σε ντραφτ – Άρα δούλεψε πολύ για να μπει στον χώρο του ΝΒΑ και αυτό δείχνει χαρακτήρα και το πώς αντιλαμβάνεται το μπάσκετ.

Τον “ανακάλυψε” ο Μπαρτζώκας – Τον “ζαχάρωσε” η Αρμάνι – Τον υπέγραψε ο Γιαννακόπουλος!

Κάπου εκεί εμφανίστηκε στο κόλπο και η Αρμάνι Μιλάνο, σε μια εποχή που ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα στην κορυφή τής λίστα του τους Βασίλιε Μίσιτς και Σβι Μίχαλιουκ για τη θέση του σούτερ. Αλλά τα έφερε έτσι η ζωή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσέγγισε τον Ναν τον  περασμένο Οκτώβρη και, για συμβόλαιο 8 μηνών, τον χρύσωσε με 2 εκατ. δολάρια! Συγκεκριμένα η αμοιβή του αγγίζει το 1,5 εκατ. δολάρια, συν τα bonus, τα agent fees και την Εφορία.

Τεράστιο συμβόλαιο για 8μηνη συνεργασία, κάτι που είχε… κράξει σε δηλώσεις του ο Μπαρτζώκας. Όχι ακριβώς γιατί ήταν αυτός που είχε “ανακαλύψει” τον παίκτη. Αλλά γιατί ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει μαζί του (λέγεται ότι η επαφή έγινε ηλεκτρονικά, μέσω e-mail) στις αρχές Οκτωβρίου που η πλευρά τού Ναν αποφάσισε να επικοινωνήσει στις ομάδες της Ευρωλίγκας ότι είναι διαθέσιμος. Ο Μπαρτζώκας ήταν μεν θετικός, αλλά με το ίδιο ποσό που του έδινε στις αρχές καλοκαιριού – 1,2 εκατ. ευρώ. Καμία σχέση με το (μεικτά) 2 εκατ. δολάρια που κόστισε τελικά στον Παναθηναϊκό!

Θα μείνει στον Παναθηναϊκό και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

Φυσικά το έχω σκεφτεί (σσ. να μείνω και την επόμενη σεζόν). Αν υπάρχει κάποια ομάδα στην EuroLeague για την οποία θέλω να παίξω, είναι σίγουρα εδώ. Δεν έχω φανταστεί να παώ σε κάποια άλλη ομάδα της EuroLeague. Το λατρεύω εδώ για να είμαι ειλικρινής”, είχε απαντήσει στη Nova στις αρχές τού 2024 όταν, πια, ήδη είχε δει τι ισχύει στην Ευρώπη και, κυρίως, στον Παναθηναϊκό.

Τι σχολίασε, ξανά για το ίδιο θέμα πριν από λίγες μέρες; “Ειλικρινά είναι δύσκολο να πω. Είμαι απόλυτα ειλικρινής. Θέλω να πω, αρχικά ήρθα εδώ με στόχο να επιστρέψω στο NBA. Στο ενδιάμεσο όμως είχα επιτυχίες εδώ και όλα ήταν υπέροχα. Προφανώς η αγάπη ήταν απαράμιλλη. Αν ήταν να επιστρέψω, θα ήμουν περισσότερο από ευτυχής γι’ αυτό. Δεν θα το μετάνιωνα καθόλου“.

10,2 εκατ. δολάρια για 2ετές συμβόλαιο – Πέφτουν οι υπογραφές με 3 εκατ. – Ταβάνι ο Σλούκας!

Πάνω σε αυτό το μομέντουμ είναι που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να κάνει μια ακόμα φορά την Ευρώπη να παραμιλάει φέτος και τον έχει προσεγγίσει ήδη για να υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο! Πόσα χρήματα του προσφέρει; Το ρεπορτάζ αναφέρει 5 εκατ. ευρώ δολάρια, άρα 2,5 εκατ. για την κάθε σεζόν!

Να δούμε, όμως, ποια είναι τα χρήματα που έχει λάβει μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο Κέντρικ Ναν, στην τετραετία που πέρασε στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ, τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς; Σε αυτή την τετραετία στον μαγικό κόσμο τού μπάσκετ κατάφερε να κάνει συμφωνίες που συνολικά του απέφεραν 13,2 εκατ. δολάρια – Μεγαλύτερο ήταν αυτό στους Λέικερς, όταν και είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με απολαβές που έφταναν τα 10,2 εκατ. δολάρια συνολικά.

Μπορεί, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να “χτυπήσει” αυτές τις προσφορές; Αρχικά να πούμε ότι από τους Λέικερς πήρε 10,2 εκατ. δολάρια, αλλά από τις άλλες δύο ομάδες συνολικά πήρε 3 εκατ. δολάρια. Θέλουμε να πούμε ότι ναι μεν έπαιζε στο ΝΒΑ, αλλά δεν ήταν κάποιος που είχε τεράστια συμβόλαια. Για αυτό και τα χρήματα των Πράσινων, κανονικά, θα έπρεπε να τον καλύπτουν – Τα 5 εκατ. δολάρια για 2ετές. Ισχύει όμως αυτό;

Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός προσέφερε 10 εκατ. δολάρια στον Κώστα Σλούκα για να υπογράψει τριετές, με τις καθαρές ετήσιες αποδοχές να είναι στα 3 εκατ., συν κάποια μπόνους. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω από την πλευρά τού Ναν είναι ότι θέλει αντίστοιχο συμβόλαιο για να υπογράψει. Κάτι που είναι λογικό για έναν παίκτη του δικού του βεληνεκούς. Το θέμα είναι αν θέλει ο Παναθηναϊκός να του δώσει τέτοιο συμβόλαιο.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι Πράσινοι μπορούν να ανέβουν λίγο ακόμα στην πρότασή τους. Έτσι κι αλλιώς σχεδίαζαν να προτείνουν συμβόλαιο με τον αριθμό 3 μπροστά στον Έντι Ταβάρες. Που όσο περνάει ο καιρός, όμως, όλο και απομακρύνεται η περίπτωσή του. Γιατί να μην πάρει αυτό το ποσό ο Ναν και να υπογράψει για δύο χρόνια, από τη στιγμή που έτσι κι αλλιως στους γκαρντ θα μειωθεί το μπάτζετ λόγω της (περίπου δεδομένης) αποχώρησης του Βιλντόζα το προσεχές καλοκαίρι, που λαμβάνει 1,7 εκατ. δολάρια;

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θέλει να τραβήξει το θέμα τού Ναν αλλά να κλείσει, αν είναι δυνατόν, πριν ακόμα αρχίσει το Final 4 της Ευρωλίγκας…

Ο Ναν διώχνει τον Χουάντσο – “Θα μείνει στον Παναθηναϊκό αν…”

Προφανώς στην κορυφή τού ενδιαφέροντος για τον Αμερικανό άσο είναι δύο πράγματα: Το οικονομικό/επαγγελματικό κίνητρο αλλά και πόσο καλά περνάει στην Ελλάδα. Για το πρώτο δεν έχουμε να πούμε πολλά: Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την (αρχική) πρόταση με 5 εκατ. δολάρια για δύο χρόνια, άρα με 2,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Ο Σλούκας παιρνει 3 εκατ. δολάρια τον χρόνο, ο Κέντρικ θα ζητήσει αυτά τα χρήματα για να μην υπάρχει υψηλότερα αμειβόμενος από εκείνον. Προφανώς το Τριφύλλι θα ματσάρει.

Για το αν περνάει καλά ή όχι ο Ναν στον Παναθηναϊκό, επίσης δεν έχουμε να πούμε και πολλά καθώς τα αναφέρει και μόνος του σε δηλώσεις του. Είναι σταρ, του συμπεριφέρονται σαν σταρ, ζει σε μια ηλιόλουστη και γεμάτη θάλασσες χώρα, παίζει σε ομάδα που πηγαίνει για να κατακτήσει φέτος την Ευρωλίγκα. Τι άλλο να θέλει για την ζωή/καριέρα του;

Αυτό με την κατάκτηση της Ευρωλιγκας, πάντως, είναι και αυτό που έβαλε ο συνομιλητής μας ως επίσης σημαντικό για τον Κέντρικ.

“Ξέρει ότι στην Αμερική θα είναι ένας ακόμα γκαρντ. Στην Ευρώπη, όμως, δεν θέλει κάτι τέτοιο. Θέλει να είναι ο καλύτερος και να παίζει στους καλύτερους. Αν ο Παναθηναϊκός βρεθεί στο F4, πολύ περισσότερο αν κατακτήσει κιόλας τη διοργάνωση, θα είναι ισχυρό κίνητρο για τον Ναν. Αν η ομάδα δεν πήγαινε καλά φέτος, δεν θα συζητούσε καν το ενδεχόμενο παραμονής“, μας είπε άνθρωπος που γνωρίζει άριστα το ΝΒΑ.

Εμείς θα γράψουμε και κάτι τελευταίο: Ο Ναν είναι εκείνος που θα διώξει (η θα “διώξει”) τον Χουάντσο από τον Παναθηναϊκό! Γιατί ο Ισπανός παίρνει 2,4 εκατ δολάρια τον χρόνο, αλλά δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Προφανώς δεν του ταιριάζει απόλυτα το στιλ του Αταμάν (για παράδειγμα στον φετινό Ολυμπιακό, που θέλει σουτ από το 4άρι του, θα ταίριαζε περισσότερο), αλλά o 28χρονος άσος δεν έχει προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τον Ναν που το έκανε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο εύκολα.

Ο Χουάντσο έπαιξε για μια διετία στην Ισπανία, αλλά από το 2016 (σε ηλικία 21 ετών δηλαδή) βρέθηκε στο ΝΒΑ. Φέτος επέστρεψε για τον Παναθηναϊκό και, παρότι Ευρωπαίος, δεν φαίνεται ότι ξέρει το ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο το σύστημα του Αταμάν, αλλά και το γεγονός ότι χρειάζεται κι άλλον χρόνο. Που, όμως, είναι δυσανάλογος για τα 2,5 εκατ. δολάρια που λαμβάνει. Και το μέτρο σε αυτό, άσχετα αν τελικά θα φύγει ή όχι ο Ισπανός, το βάζει ο Ναν με τη δική του παρουσία και την πολύ γρηγορότερη/ομαλότερη προσαρμογή…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο νέος Ολυμπιακός θέση-θέση: 2η μεγάλη μεταγραφή μετά τον Έβανς, φεύγουν 4+2 – Υπογράφει Έλληνας σέντερ

nunn sloukas

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top