Ιστορίες

Η νέα πινακίδα κυκλοφορίας που θα γεμίσει τους δρόμους – Γιατί δεν πρέπει να την αγνοούμε

fe162db7 12c0 4b66 85cc e6f2aba826dd scaled.webp

Η νέα πινακίδα κυκλοφορίας με τη μεγάλη μαύρη κουκίδα θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους όλο και πιο συχνά, με τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, όταν ένας οδηγός κινείται στους δημόσιους δρόμους θα πρέπει μεταξύ άλλων να δίνει μεγάλη προσοχή στις πινακίδες κυκλοφορίας. Μερικές από αυτές είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστούν από τους οδηγούς, ενώ άλλες μπορούν να τους μπερδέψουν.
fe162db7 12c0 4b66 85cc e6f2aba826dd scaled.webp

Μία από αυτές τις πινακίδες κυκλοφορίας είναι και η εικονιζόμενη τριγωνικού σχήματος με κόκκινο περίγραμμα και μία μεγάλη μαύρη κουκίδα σε λευκό φόντο. Ποια είναι όμως η σημασία της νέας αυτής προειδοποιητικής πινακίδας;

Η συγκεκριμένη πινακίδα τοποθετείται την τελευταία δεκαετία σε δρόμους διαφόρων χωρών της Ευρώπης και πρόκειται για μία ευδιάκριτη και εύκολα αναγνωρίσιμη από τη μαύρη κουκίδα τριγωνική πινακίδα, πλαισιωμένη από ένα κόκκινο κόκκινο περίγραμμα και λευκό φόντο.

Η κατηγορία στην οποία ανήκει είναι των προειδοποιητικών πινακίδων και οι οδηγοί που την συναντούν ενημερώνονται ότι εισέρχονται σε δρόμο με υψηλή επικινδυνότητα λόγω τροχαίων ατυχημάτων.
9c5011a2 b74e 4e78 a085 05147feb210c

Για την ακρίβεια, η νέα πινακίδα μπαίνει σε συγκεκριμένους δρόμους που τα τελευταία πέντε συνεχόμενα έτη υπήρξαν τουλάχιστον 10 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τουλάχιστον 10 θύματα.

Έτσι, όταν βρεθείτε σε δρόμο με αυτή την πινακίδα κυκλοφορίας, θα πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί με την κυκλοφορία και τον περιβάλλοντα χώρο. Ακόμα, είναι εξαιρετικά συνιστώμενο να μειώσετε ταχύτητα κίνησης, για να αποτρέψετε οποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση όσο κινείστε σε αυτό το δρόμο.

To Top