Αθλητικά

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού – Δίνει 3.5 εκατ. ο Αλαφούζος – “Θέλει να φύγει ο Ντραγκόφσκι”!

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού - Δίνει 3.5 εκατ. ο Αλαφούζος -

Ο Πολωνός έχει πάρει τις αποφάσεις του για το τέλος της σεζόν. Ο δανεισμός του λήγει στο Τριφύλλι και αυτός δεν θέλει για κανέναν λόγο να γυρίσει στη Σπέτσια…

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Μπαρτλομέι Ντραγκόφσκι (ή Ντρονκόφσκι, όπως προφέρεται σωστά το όνομά του στα πολωνικά) στον Παναθηναϊκό, η χειμερινή μεταγραφή τερματοφύλακα που ήρθε από την Ιταλία και τη Σπέτσια για να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Και έχει βαλθεί να τα καταφέρει από νωρίς.

Ο διεθνής Πολωνός άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τη Σπέτσια, αλλά ήθελε να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα έστω και με τη μορφή δανεισμού. Όπως και έγινε δηλαδή, με αποτέλεσμα να έρθει στο Τριφύλλι για έξι μήνες, με ρήτρα για την αγορά του στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος που ήθελε να φύγει από την ιταλική ομάδα; Το γεγονός ότι δεν έχουν απορροφηθεί οι κραδασμοί που είχε φέρει ο υποβιβασμός της στη Serie B, στο τέλος τής περσινής αγωνιστικής περιόδου, με αποτέλεσμα φέτος να έχει επίσης κακή πορεία και να κινδυνεύει με εκ νέου υποβιβασμό.

Παρόλα αυτά η καριέρα τού 26χρονου άσου στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία (όπως και το market value που βρίσκεται στα 2,4 εκατ. ευρώ), καθώς έχει στη Serie A με τη Φιορεντίνα (που είχε δώσει 2,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019 στη Γιαγκελόνια για να τον αποκτήσει), την Έμπολι και την Σπέτσια, 129 εμφανίσεις.

Τι ισχύει με τη ρήτρα του από την ιταλική ομάδα; Μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον το προσεχές καλοκαίρι από τη Serie A, ειδικά αν υποβιβαστεί η Σπέτσια; Πόσο εύκολα ή όχι μπορεί να καλύψει το κενό του Α. Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ; Ο δημοσιογράφος Γιάννης Γαννούλας, που γνωρίζει άριστα το ιταλικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, την περίπτωση του Ντραγκόφσκι πριν ακόμα τον μάθουμε στην Ελλάδα, έχει τις απαντήσεις.

“Καμία εντύπωση για Ντραγκόφσκι – Δικαίως είναι βασικός σε σχέση με Λοντίγκιν – Η διαφορά με Μπρινιόλι”

Πώς τον βλέπεις στον Παναθηναϊκό; Σου κάνει εντύπωση η παρουσία του;

“Όχι, δεν μου κάνει εντύπωση. Δεν βλέπω κάτι καινούργιο. Ο Ντραγκόφσκι ήταν σε ομάδα που έπεσε κατηγορία και δεν μπόρεσε να χωνέψει τον υποβιβασμό, με αποτέλεσμα σε τέτοια ομάδα όλοι οι παίκτες χειρότεροι από ο,τι είναι πραγματικά. Αλλά δεν αμφιβάλλει κανείς ότι είναι καλός τερματοφύλακας”.

Καλύτερος από Λοντίγκιν και παίζει βασικός;

“Δικαίως παίζει ο Ντραγκόφσκι βασικός, έπαιζε 7 χρόνια στην Ιταλία, δεν ήρθε για δεύτερος. Έψαχνε ομάδα για να είναι βασικός, για να αυξήσει τις πιθανότητες να βρεθεί στην αποστολή της Πολωνίας, ήρθε για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Και είναι και διαφορετικό στιλ τερματοφύλακα σε σχέση με Μπρινιόλι”.

“Δεν θα τον κρατήσει η Σπέτσια – Θα ζητήσει μόνος του να φύγει – Ενδιαφέρον από Serie A

Υπάρχει ρήτρα από την Σπέτσια στα 3,5 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι.

“Η ρήτρα είναι ρήτρα. Εκεί δεν ξέρω τι μπορεί να ισχύει, ειδικά σε περίπτωση νέου υποβιβασμού της ομάδας του. Αλλά θεωρώ πως με τίποτα δεν θα τον κρατήσει η Σπέτσια, ακόμα κι αν επιστρέψει το καλοκαίρι στο ρόστερ της. Θεωρώ ότι θα ζητήσει να φύγει από μόνος του”.

Μπορεί να σώσει στην κατηγορία η Σπέτσια;

“Αν έληγε τώρα το πρωτάθλημα θα έπαιζε μπαράζ. Πιστεύω ότι θα την σώσει την κατηγορία, ενισχύθηκε και τον χειμώνα”.

Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλία;

“Μπορεί να υπάρξει, ναι, αλλά είναι πρόωρο να το λέμε από τώρα. Έχει γίνει και θέμα σε ιταλικά Μέσα ότι έπιασε τρία πέναλτι, ασχολούνται μαζί του”.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σένκεφελντ… φταίει για το blooper του Σαμάτα – Αντέδρασε ο Τσέριν στην ανακοίνωση Τερίμ πριν τον ΠΑΟΚ!

 

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top