Κόσμος

Η Σφαίρα του Λας Βέγκας άνοιξε τις πύλες της – Οι U2 εγκαινίασαν το πιο φαντασμαγορικό συναυλιακό στ…

sphere

Η Σφαίρα του Λας Βέγκας άνοιξε τις πύλες της – Οι U2 εγκαινίασαν το πιο φαντασμαγορικό συναυλιακό στάδιο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η πιο φαντασμαγορική συναυλία έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, με τους U2 να παρασέρνουν το κοινό σε μια μαγική εμπειρία. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν κάποιοι από τους διασημότερους ανθρώπους στον κόσμο, όπως οι Oprah Winfrey, Jeff Bezos και LeBron James.

Όμως, πέρα από την καταπληκτική φωνή του Bono και τις υπέροχες μελωδίες που έπαιζαν οι The Edge,  Adam Clayton και Larry Mullen Jr., αυτό που πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας. Ο μεγάλος στρογγυλός θόλος του Λας Βέγκας, το Sphere, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και στους U2, χαρίζοντας ένα υπερθέαμα σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Το Sphere είναι ένας τεράστιος χώρος μουσικής και ψυχαγωγίας, σε σχήμα θόλου, που άνοιξε στο Λας Βέγκας. Έγινε viral μετά τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συναυλία των U2 που έδωσαν μια γεύση από τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ και τις οπτικές ψευδαισθήσεις στο εσωτερικό της γιγαντιαίας σφαίρας.

Ο χώρος, ο οποίος άνοιξε επίσημα αυτό το μήνα, ήταν προηγουμένως γνωστός ως MSG Sphere. Πέντε χρόνια προετοιμασίας, το Sphere ήταν το πνευματικό παιδί του δισεκατομμυριούχου James Dolan, διευθύνοντα σύμβουλο της Madison Square Garden Company, και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Populous, το οποίο ειδικεύεται στα γήπεδα. Το έργο ξεπέρασε τον προϋπολογισμό του, με τιμή 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν οι New York Times.

Το Sphere είναι συνδεδεμένο με το ξενοδοχείο The Venetian, έχει ύψος περίπου 111 μέτρα και πλάτος περίπου 157 μέτρα, φιλοξενεί 168.000 ηχεία και μια πελώρια οθόνη LED, «προσφέροντας ένα απόλυτα καθηλωτικό οπτικό περιβάλλον», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thespherevegas.com. Όταν φωτίζεται, η εξωτερική του οθόνη μπορεί να φανεί από το διάστημα, υποστηρίζει ο ιστότοπος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Sphere έχει χρησιμοποιήσει αυτή την τεράστια εξωτερική οθόνη ως φόντο διάφορων πραγμάτων. Μια νύχτα, έλαμπε κίτρινη σαν emoji, χαμογελώντας πάνω από τα καζίνο και τα ξενοδοχεία. Μια άλλη νύχτα, έμοιαζε με έναν τεράστιο βολβό που ανοιγοκλείνει τα μάτια. Κατά καιρούς εμφανίστηκε επίσης ως κολοκύθα, μπάλα του μπάσκετ, ακόμη και ως η ίδια η Γη.

@spherevegas

Getting some shut-eye after a busy weekend 💤 #U2UVSPHERE #SphereVegas

♬ original sound – Sphere

Μέχρι στιγμής, οι παρατηρητές είναι ενθουσιασμένοι. «Το Sphere στο Λας Βέγκας μπορεί να είναι τα καλύτερα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν ποτέ», δήλωσε ένα άτομο στο X (πρώην Twitter) μαζί με ένα βίντεο της σφαίρας ως emoji.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους επισκέπτες της συναυλίας των U2 δείχνουν ότι το κοινό έχει εντυπωσιαστεί από τα εξωπραγματικά οπτικά μέσα στο Sphere. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, η οθόνη από το δάπεδο μέχρι την οροφή έδειχνε βίντεο με μια ανατολή του ήλιου, μια σκουληκότρυπα και τους αμμόλοφους μιας ερήμου, μεταξύ άλλων απεικονίσεων. «Τόσο τρελό από κοντά. Είναι σαν υπαίθρια συναυλία!» δήλωσε ένας χρήστης στο TikTok που βρέθηκε στη συναυλία, αναρτώντας ένα βίντεο με έναν ορίζοντα της ερήμου που ακτινοβολούσε από την εσωτερική οθόνη.

@brennan.rogers

The Las Vegas Sphere is insane 🤯 #vegassphere #sphere #lasvegassphere #vegas #lasvegas #u2 #u2concert #brennanrogers 🎥 (@lynchmd via TikTok)

♬ original sound – Brennan Rogers – Brennan Rogers

@spherevegas

Entertainment will never be the same. @U2 #SphereVegas

♬ original sound – Sphere

Τα εισιτήρια για την παραμονή των U2 ξεκινούν από 140 δολάρια, αλλά μερικά μεταπωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια. Εκτός από τους U2, οι οποίοι θα παίξουν μέχρι τον Δεκέμβριο, ο χώρος, από αυτόν τον μήνα, θα παρουσιάζει και την ταινία «Postcard from Earth». Η παράσταση περιγράφεται στον ιστότοπο του Sphere ως «εν μέρει ιστορία επιστημονικής φαντασίας, εν μέρει ντοκιμαντέρ για τη φύση». Πρόκειται για ειδική παραγγελία από τον σκηνοθέτη Darren Aronofsky.

Σύμφωνα με το insider.com, η ομάδα πίσω από τη Σφαίρα έχει δηλώσει ότι αναμένει να έχει τρεις έως τέσσερις καλλιτέχνες ετησίως. Ενώ το επόμενο μεγάλο μουσικό σχήμα δεν έχει ανακοινωθεί, φήμες έλεγαν ότι ο Harry Styles μπορεί να ακολουθήσει τους U2.

@spherevegas

Art 🤝 Science 🎨: Refik Anadol 🎵: Kerim Karaoglu

♬ original sound – Sphere

To Top