Πολιτική

Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα

5922278

Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα

Παλιοί γνώριμοι οι περισσότεροι μεταξύ τους οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεργάζονται πλέον στενά καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου έτσι ώστε να «τρέχει» το κυβερνητικό έργο.

Όλοι τους είναι άνθρωποι με βαθιά τεχνοκρατική αντίληψη, άλλοι διαθέτουν ρίζες στο κόμμα με πολλά χιλιόμετρα αγώνων και στήριξης της ΝΔ, άλλοι προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς, ωστόσο το κοινό τους στοιχείο είναι ότι ο καθένας διαθέτει πείρα στον τομέα του.

Οι νεότεροι, όπως για παράδειγμα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης – απέδειξαν την προηγούμενη 4ετια ότι είναι στελέχη στα οποία ο πρωθυπουργός μπορεί να «ακουμπήσει».

Παύλος Μαρινάκης
Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα 3

Από τα γνωστά πρόσωπα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου είναι ο ένας από τους δυο συνεργάτες του πρωθυπουργού που ετοίμασαν τους μπλε φακέλους που παρέλαβαν οι υπουργοί. Ο κ. Σκέρτσος διατέλεσε  κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν αποχώρησε ο Γιάννης Οικονόμου προκειμένου να είναι υποψήφιος και θεωρείται ότι όχι μόνο έφερε τον ρόλο εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο αλλά και ότι πρόβαλε από την πλευρά του το κυβερνητικό έργο σε μια κρίσιμη περίοδο πριν τις κάλπες.

Άκης Σκέρτσος
Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα 4

Στο Μαξίμου είχε μετακομίσει εδώ και καιρό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος αφήνοντας το κόμμα για να στηρίξει την κυβέρνηση σε μια περίοδο που βαλλόταν από την αντιπολίτευση λόγω των παρακολουθήσεων.

Ο Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος αναλαμβάνει πολλές αρμοδιότητες δεν έχασε ποτέ την επαφή του με το κόμμα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη και τον Θανάση Νέζη εκείνοι που πέρασαν από ακτίνες Χ όλους τους υποψήφιους βουλευτές.

Γιάννης Μπρατάκος
Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα 5

Άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά πάντα αποτελεσματικός και θεσμικός στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις όταν ήταν απαραίτητο ο επίσης υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης από τους βασικούς εκφραστές του οράματος του Κυριάκου Μητσοτάκη του επιτελικού κράτους.

Γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου και για τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο οποίος είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Με μια οκτακομματική Βουλή με εισόδους σε αυτή κομμάτων που είναι παντελώς άγνωστα αλλά κινούνται στα άκρα ο κ. Βορίδης θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους κοινοβουλευτικούς με πολλές μάχες στην ολομέλεια. Ο Μάκης Βορίδης θα εποπτεύει το κοινοβουλευτικό έργο ενώ στις αρμοδιότητές του είναι και οι ανεξάρτητες αρχές. Ο κ. Βορίδης δεν έλειψε και στις δυο προεκλογικές περιόδους από τις τηλεοπτικές οθόνες υποστηρίζοντας το κόμμα του με τέτοιο τρόπο που καταγράφηκε στα θετικά από το Μαξίμου.

Μάκης Βορίδης
Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα 6

Για τον Παύλο Μαρινάκη παρά το νεαρό της ηλικίας του δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο 35χρονος πολιτικός θεωρείται από τους βασικούς συντελεστές που οδήγησαν στις  δυο μεγάλες εκλογικές νίκες τη ΝΔ. Όργωσε την Ελλάδα από πολύ νωρίς, συσπείρωσε την κομματική βάση και ήταν διαρκώς σε ανοικτή γραμμή με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο κ. Μαρινάκης είναι από τους νεότερους κυβερνητικούς εκπροσώπους και θεωρείται ότι και στην κυβέρνηση και στο κόμμα αποτέλεσε από τις πιο επιτυχημένες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πιο άγνωστο πρόσωπο στους νεότερους αλλά γνώριμο στους παλαιότερους είναι ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος είναι ένας έμπειρος πολιτικός και τεχνοκράτης με δεσμούς και γνωριμίες τόσο στην ΕΕ όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο οποίος έχει αναλάβει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και όχι μόνο. Θα φροντίζει για τις διεθνείς σχέσεις του πρωθυπουργού αλλά και για τις μεγάλες επενδύσεις. Άνθρωπος με σπουδαία ατζέντα φίλων και συνεργατών σε πολλές γωνιές της γης ο Σταύρος Παπασταύρου παρότι πολεμήθηκε πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε την δικαίωση μετά από πολλές δικαστικές περιπέτειες είναι το πρόσωπο που θα «ανοίξει» και άλλες πόρτες στο εξωτερικό βοηθώντας έτσι να επιτευχθεί ο στόχος της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει πολύ  ο πρωθυπουργός.

Το κόμμα σε πρώτο πλάνο

Τον ένα μήνα που πέρασε στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια όσον αφορά στη δομή και την λειτουργία του κόμματος. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ σκεφτόταν την επόμενη μέρα και όχι άδικα αφού ο μηχανισμός και το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ αποτελούν τους βασικούς πρωτεργάτες των δυο εκλογικών θριάμβων back to back. Ο Παύλος Μαρινάκης όλα δείχνουν ότι θα μείνει γραμματέας του κόμματος έως τις εκλογές του Οκτωβρίου στην αυτοδιοίκηση. Για την θέση του ακούγεται ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης. Στον τομέα της επικοινωνίας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ρωμανός αναμένεται να είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ο Τάσος Γαϊτάνης
Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα 7
romanos
Η στενή ομάδα του πρωθυπουργού – Οι αρμοδιότητες και η ανοικτή γραμμή με το κόμμα 8
To Top