Κόσμος

Η στιγμή που άνδρες της Χαμάς αρπάζουν 23χρονο από το φεστιβάλ Nova – Τα «ίσως» που βασανίζουν τους…

antras

Η στιγμή που άνδρες της Χαμάς αρπάζουν 23χρονο από το φεστιβάλ Nova – Τα «ίσως» που βασανίζουν τους γονείς του

Τρομακτικά πλάνα που ήρθαν σήμερα, Τρίτη 25/10, στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν τον Αμερικανοϊσραηλινό Hersh Goldberg-Polin ζαλισμένο και σοκαρισμένο, λίγα λεπτά αφότου οι άνδρες της Χαμάς τον τραυμάτισαν σοβαρά στο χέρι. Το κόκαλο από το κατακρεουργημένο αριστερό άκρο του Hersh προεξείχε εμφανώς όταν ο ίδιος οδηγήθηκε στην καρότσα ενός φορτηγού, υπό την απειλή όπλου από τη Χαμάς, λίγο αφού άνοιξαν πυρ στο μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova στο νότιο Negev το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Anderson Cooper του CNN.

Όταν οι δυνάμεις της Χαμάς έριξαν μια χειροβομβίδα σε ένα καταφύγιο, στο οποίο ο Hersh είχε βρει καταφύγιο, κατά τη διάρκεια του μακελειού, το χέρι του χτυπήθηκε σφοδρά. Το βίντεο – το οποίο η ομάδα του Cooper κατέγραψε από το τηλέφωνο ενός Ισραηλινού στρατιώτη που έφτασε αργότερα στο σημείο – δείχνει αρκετούς μαχητές της Χαμάς να σέρνουν άλλους τρεις άνδρες στο φορτηγό με τον Hersh, πριν φύγουν πίσω στη Γάζα.

Σύμφωνα με το nypost.com, ο Cooper δήλωσε ότι συνειδητοποίησε ότι είχε πιθανό υλικό από τη σύλληψη του Hersh ενώ έκανε μια ζωντανή συνέντευξη με τους γονείς του 23χρονου, Rachel Goldberg και Jon Polin, την περασμένη εβδομάδα. Αργότερα έστειλε στους γονείς το υλικό και εκείνοι επιβεβαίωσαν ότι ο αιμόφυρτος και ζαλισμένος νεαρός άνδρας ήταν πράγματι ο αγνοούμενος γιος τους.

«Όσο φρικτό κι αν είναι ως γονιός να βλέπεις το παιδί σου υπό την απειλή όπλου, με το ένα χέρι… η ψυχραιμία με την οποία περπατάει, τραβώντας τον εαυτό του πάνω στο φορτηγό με το ένα αδύναμο χέρι του, μου έδωσε μια πραγματική δόση δύναμης», δήλωσε ο Polin στον Cooper. Η Goldberg είπε για την ηρεμία του γιου της: «Νομίζω ότι ήταν από το σοκ».

Δύο εβδομάδες μετά την αιχμαλωσία του γιου τους, οι γονείς του δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να τον φέρουν στο σπίτι. Οι γονείς του Hersh πέταξαν από το Ισραήλ στο Μανχάταν για να μεταβούν στα Ηνωμένα Έθνη και να πιέσουν για τη λήψη μέτρων για την απελευθέρωση του γιου τους και των άλλων αιχμαλώτων. Περίπου 200 άτομα παραμένουν ακόμα όμηροι από τη Χαμάς.

«Προσωπικά αισθάνομαι ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε μέχρι την άκρη του κόσμου για να τον σώσουμε», δήλωσε η Goldberg στον Cooper την περασμένη εβδομάδα. «Και πρέπει να προσπαθήσουμε να πιστεύουμε ότι με κάποιο τρόπο πήρε θεραπεία και … είναι ζωντανός και είναι εκεί».

Αλλά οι γονείς – που έζησαν στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια στο Κονέκτικατ πριν μετακομίσουν με την οικογένειά τους στο Ισραήλ πριν από πάνω από 10 χρόνια – αναγνώρισαν ότι υπάρχουν στιγμές που είναι δύσκολο να συνεχίσουν να ελπίζουν σε μια καλή έκβαση. «Υπάρχουν στιγμές σε αυτό το σύμπαν στο οποίο ζούμε τώρα που λες: “Ίσως πέθανε στο φορτηγό, ίσως αιμορράγησε στο φορτηγό, ίσως πέθανε χθες, ίσως πέθανε πριν από πέντε λεπτά“», είπε η Goldberg.

To Top