Κόσμος

Η στιγμή της επίθεσης στο λιμάνι της Ασκελόν, με τον Σωτήρη Δανέζη να μεταδίδει ζωντανά τα όσα συμβα…

danezis

Η στιγμή της επίθεσης στο λιμάνι της Ασκελόν, με τον Σωτήρη Δανέζη να μεταδίδει ζωντανά τα όσα συμβαίνουν

Το απόγευμα της Τρίτης (10/10) η Χαμάς, όπως είχε προειδοποιήσει, ξεκίνησε τον βομβαρδισμό της περιοχής του νότιου Ισραήλ, Ασκελόν. Η παλαιστινιακή οργάνωση είχε προειδοποιήσει με τελεσίγραφο τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς στις 17:00 προέβαιναν σε βομβαρδισμούς.

Έτσι και έγινε. Μάλιστα, ο πολεμικός ανταποκριτής του OPEN, Σωτήρης Δανέζης, βρισκόταν στο νοσοκομείο της Ασκελόν στις 17:00. Τότε ξεκίνησαν να ηχούν οι σειρήνες πολέμου. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο Σωτήρης Δανέζης τρέχει μέσα στο νοσοκομείο, προκειμένου να σώσει τη ζωή του.

Τη στιγμή που ο Σωτήρης Δανέζης παρουσίαζε το ρεπορτάζ του, ξεκίνησαν να ηχούν οι σειρήνες πολέμου. Τότε, εκείνος είπε:

«Οι σειρήνες ηχούν και αυτή την ώρα. Είναι 17:00 το απόγευμα, εδώ, στο νότιο Ισραήλ, στην Ασκελόν, μόλις 15 χλμ από τη Λωρίδα της Γάζας, ηχούν ξανά οι σειρήνες».

Τότε, ακούγεται μια μεγάλη έκρηξη και ο Σωτήρης Δανέζης τρέχει προς το νοσοκομείο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

«Η Ασκελόν βομβαρ δίστηκε ανηλεώς, έπεσαν ξενοδοχεία»

Όπως ανέφερε στο Newsbeast ο Παναγιώτης Θ. Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καποδίστριας, ήταν στο Ισραήλ, για επαγγελματικούς λόγους, και επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης (10/10) στην Αθήνα.

Ο ίδιος ανέφερε για την κατάσταση στην Ασκελόν:

«Όταν είχαμε φτάσει στο αεροδρόμιο για πρώτη φορά οι τρομοκράτες ειδοποίησαν να εκκενωθεί η Ασκελόν που βρίσκεται περίπου 30 περίπου χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ. Βομβαρδίστηκε ανηλεώς, έπεσαν ξενοδοχεία. Μας φόβισε το ότι προσπάθησαν να χτυπήσουν το αεροδρόμιο. Αεροδρόμιο ακόμη και σε εμπόλεμες καταστάσεις δεν χτυπιέται. Δεν υπάρχει φρένο σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν κανόνες στους τρομοκράτες. Είναι αποφασισμένοι να σκοτωθούν και δεν υπολογίζουν κανέναν.

Στο αεροδρόμιο υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις ενώ ήταν αρκετά πιο σοβαροί από τους συνήθεις οι ελέγχους».

To Top