Τα πάντα είναι φιλήσυχα ζώα και συνήθως δεν επιτίθενται σε ανθρώπους. Ωστόσο, στην Κίνα τα χαριτωμένα τετράποδο έκαναν επίθεση σε μια υπάλληλο ζωολογικού κήπου. Η εργαζομένη προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση και τρομαγμένη έκανε προσπάθειες να γλιτώσει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών.

Στο βίντεο φαίνονται τα πάντα να κυνηγούν την υπάλληλο που μεταφέρει τρόφιμα με ένα από αυτά να τη δαγκώνει στο πόδι πριν να τη ρίξει στο έδαφος. Στη συνέχεια, και τα δύο πάντα φαίνονται να πέφτουν πάνω στη φύλακα.

Επιθέσεις σαν και αυτή είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες και τα πάντα σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την επίθεση, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Όταν τελικά καταφέρνει να σηκωθεί, η φύλακας του ζωολογικού κήπου έχει ένα σκίσιμο στο πουκάμισό της καθώς και γρατσουνιές στον ώμο της. Ένας συνάδελφος έτρεξε να βοηθήσει την πληγωμένη γυναίκα, αλλά γρήγορα κυνηγήθηκε από το ίδιο το ζώο.

Το κλιπ τελειώνει με τους δύο υπαλλήλους να προσπαθούν να ασφαλίσουν τα ζώα καθώς το πάντα, προφανώς το ανήλικο, τους κυνηγάει.

Η φύλακας του ζωολογικού κήπου τραυματίστηκε ελαφρά από την επίθεση. Οι σκηνές σημειώθηκαν στον ζωολογικό κήπο Chongqing στην ομώνυμη μεγάλη κινεζική μεγαλούπολη, την Τρίτη.

Ένας ντόπιος είπε: «Αυτό συνέβη επειδή η φύλακας του ζωολογικού κήπου φαίνεται άπειρος. Έπρεπε να είχε φύγει, αλλά αντ’ αυτού προσπάθησε να τα σταματήσει».