Κόσμος

«Η στήριξη στο Ισραήλ δεν είναι δεδομένη όσο παραβιάζει το ανθρωπιστικό δίκαιο στο όνομα της αυτοάμυ…

israeli tanks

«Η στήριξη στο Ισραήλ δεν είναι δεδομένη όσο παραβιάζει το ανθρωπιστικό δίκαιο στο όνομα της αυτοάμυνας»

Το Ισραήλ μπορεί να συνεχίζει με «επιτυχία» τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα, ωστόσο απομονώνεται σιγά σιγά διπλωματικά, ειδικά μετά τις τεράστιες απώλειες αμάχων από τους συνεχείς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το Sky News, επειδή το εβραϊκό κράτος «παραβιάζει το ανθρωπιστικό δίκαιο στο όνομα της αυτοάμυνας», οι σύμμαχοι του αρχίζουν να απομακρύνονται και να ζητούν κατάπαυση του πυρός, ειδικά σε στιγμές που υπάρχουν επιτυχίες στο πεδίο της μάχης.

Χαρακτηριστικά, όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αρχηγείο της Χαμάς στο υπόγειο του νοσοκομείου Αλ Σίφα, ο Μακρόν δήλωσε πως «το δικαίωμα της αυτοάμυνας θα πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Επίσης, είπε ότι «καταδικάζουμε με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα όλους τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων, ιδίως τις πολιτικές υποδομές που πρέπει να προστατευτούν στο πλαίσιο του διεθνούς μας δικαίου και του ανθρωπιστικού δικαίου».

Διανομή φαγητού στη Γάζα
«Η στήριξη στο Ισραήλ δεν είναι δεδομένη όσο παραβιάζει το ανθρωπιστικό δίκαιο στο όνομα της αυτοάμυ... 2

Επιπλέον, η στάση των ΗΠΑ πως δεν συμφώνησαν για την εισβολή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και οι συχνές επισκέψεις του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο εύρεσης λύσης, την οποία απορρίπτει ο Νετανιάχου, δείχνουν την κατάσταση που βρίσκεται σιγά σιγά το Ισραήλ.

Το βρετανικό δημοσίευμα λοιπόν, αναφέρει ότι η στάση των συμμάχων «μπορεί να επιβεβαιώσει το αφήγημα αφήγηση των αντιπάλων του Ισραήλ ότι εμπλέκεται σε έναν άδικο επιθετικό πόλεμο», καθώς η ηγεσία του θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο, χωρίς να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

To Top