Κόσμος

Ιμράν Χαν: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για μια πενταετία επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό του Πακ…

khan

Ιμράν Χαν: Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για μια πενταετία επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό του Πακιστάν

Η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν θα στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά του για πέντε χρόνια, μετά την καταδίκη του για διαφθορά, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν ότι η Εκλογική Επιτροπή εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση με βάση την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χαν. Σύμφωνα με την πακιστανική νομοθεσία, ένα πρόσωπο που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα, για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από την Εκλογική Επιτροπή και το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τα πέντε έτη.

Ο Χαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών το περασμένο Σάββατο. Συνελήφθη στο σπίτι του στη Λαχόρη και οδηγήθηκε σε μια φυλακή στην πόλη Ατόκ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση σήμερα στην καταδικαστική απόφαση. Εάν δεν ακυρωθεί η καταδίκη του, ο Χαν δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Ένας εκ των συνηγόρων του, ο Γκοχάρ Χαν, είπε ότι κατατέθηκε αίτημα «αναστολής της απόφασης» και «αποφυλάκισής υπό όρους» του πρώην πρωθυπουργού.

Το δικαστήριο θα εξετάσει τα αιτήματα αύριο Τετάρτη και «επειδή η ποινή είναι μικρή, ελπίζουμε ότι ο Ιμράν Χαν θα αποφυλακιστεί υπό όρους» σε μερικές εβδομάδες, πρόσθεσε.

To Top