Ελλάδα

ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Tupac το 1996

tupac

ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Tupac το 1996

Η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε έναν άνδρα ύποπτο για τη δολοφονία του Tupac Shakur το 1996.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Duane “Keffe D” Davis συνελήφθη νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αν και η ακριβής κατηγορία ή οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ο Davis ήταν από καιρό γνωστός στους ερευνητές της υπόθεσης και ο ίδιος έχει παραδεχθεί σε συνεντεύξεις και στα απομνημονεύματά του το 2019, «Compton Street Legend», ότι βρισκόταν στην Cadillac, από όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί όταν δολοφονήθηκε ο Tupac τον Σεπτεμβρίου 1996. Ο Tupac Shakur ήταν 25 ετών όταν δολοφονήθηκε και η υπόθεσή του ακόμα αποτελεί μυστήριο.

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε δύο μήνες μετά την έφοδο της αστυνομίας του Λας Βέγκας στο σπίτι της συζύγου του στις 17 Ιουλίου στο Χέντερσον. Έγγραφα ανέφεραν ότι η αστυνομία αναζητούσε αντικείμενα «σχετικά με τη δολοφονία του Tupac Shakur».

Η δολοφονία του Tupac

O Tupac ήταν φίλος και θαυμαστής του Μάικ Τάισον. Έτσι λοιπόν πριν από την εμφάνισή του σε κλαμπ του Λας Βέγκας στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 πήγε να παρακολουθήσει τη μάχη του γνωστού μποξέρ. Μετά το τέλος του αγώνα και στο λόμπι του ξενοδοχείου, μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Σακούρ εντόπισε ένα μέλος της συμμορίας των «Crips», με τους οποίους είχε μεγάλη κόντρα με τους «Bloods» στους οποίους φημολογείται ότι είχε φίλους ο Tupac.

Ένα χάος ξέσπασε στο ξενοδοχείο με τα μέλη των δύο συμμοριών αλλά και τον Σακούρ να συμπλέκονται. Μετά από κάποια λεπτά με τις κλωτσιές και τις γροθιές να διαδέχονται η μία την άλλη ο ράπερ και ο Suge Knight έφυγαν μαζί με την BMW του δεύτερου να πάνε στο κλαμπ όπου θα έδινε συναυλία ο 2PAC. Σε ένα φανάρι ένα αυτοκίνητο πλεύρισε αυτό του Σακούρ με τους αγνώστους να ανοίγουν πυρ. Ο ράπερ δέχτηκε 5 σφαίρες και κατέληξε μία εβδομάδα μετά στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία.

Οι έρευνες των αστυνομικών ακόμα και τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν πως οι Crips ήταν πίσω από τη δολοφονία ή να διαλευκάνουν πλήρως τον θάνατο του Shacur. Τον ρόλο της αστυνομίας ανέλαβαν φανς και ιδιωτικοί ερευνητές.

To Top