Κόσμος

Ισημερινός: Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ντανιέλ Νομπόα – Ο νεότερος στην ιστορία της χώρας

NOBOA ECUADOR

Ισημερινός: Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ντανιέλ Νομπόα – Ο νεότερος στην ιστορία της χώρας

Ο Ντανιέλ Νομπόα, επιχειρηματίας και κληρονόμος μεγιστάνας της μπανάνας, κέρδισε χθες Κυριακή τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στον Ισημερινό και θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσε το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE).

Λάμβανε το 52,30% των ψήφων, έναντι 47,70 της αντιπάλου του Λουίσας Γκονσάλες –η οποία ήδη αναγνώρισε την ήττα της και «συνεχάρη» τον νικητή– και, «με πάνω από το 90% των εγκύρων ψήφων σε εθνική κλίμακα» να έχει καταμετρηθεί, «το CNE θεωρεί τα αποτελέσματα αυτά μη αντιστρέψιμα και ότι ο Ισημερινός ουσιαστικά έχει εκλέξει τον Ντανιέλ Νομπόα πρόεδρο», ανέφερε η επικεφαλής του θεσμού, η Ντιάνα Αταμαΐντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κόρνες αυτοκινήτων υποστηρικτών του κ. Νομπόα, 35 ετών, ακούστηκαν όταν μεταδόθηκαν τα αποτελέσματα αυτά στην πρωτεύουσα Κίτο.

Ο Ντανιέλ Νομπόα, που έκανε την έκπληξη του πρώτου γύρου όταν προκρίθηκε στον δεύτερο, υπόσχεται να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να στέλνει επικίνδυνους εγκληματίες σε πλοία-φυλακές.

To Top