Κόσμος

Ισραηλινά μαχητικά καταστρέφουν «προηγμένα ραντάρ» της Χαμάς κρυμμένα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες

Ισραηλινά μαχητικά καταστρέφουν «προηγμένα ραντάρ» της Χαμάς κρυμμένα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν καθώς το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας με εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε την Τετάρτη στο AFP κυβερνητικός αξιωματούχος της Χαμάς. Δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τζαμιά και καταστήματα επλήγησαν, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης, Σαλάμα Μαρούφ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε αρκετούς στόχους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είπε ότι μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «προηγμένα συστήματα ανίχνευσης» που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να εντοπίζει στρατιωτικά αεροσκάφη.

Χτύπησαν επίσης 80 στόχους της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Χανούν της βορειοανατολικής Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων που χρησιμοποιεί η ισλαμιστική ομάδα για τη «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» στον θύλακα, δήλωσε ο στρατός.

Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων και ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης που χρησιμοποιείται από την μαχητική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, πρόσθεσε.

«Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψαν ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που είχε αναπτύξει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό αεροσκαφών πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Για χρόνια, η Χαμάς δημιούργησε ένα δίκτυο καμερών υψηλής ποιότητας, κρυμμένες μέσα σε ηλιακούς θερμοσίφωνες σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο τον εντοπισμό και την παρακολούθηση αεροσκαφών», ανέφερε το μήνυμα στο X.

To Top