Ελλάδα

«Ήταν δεμένοι», λέει ο ναυαγοσώστης που βρήκε νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που κατέπ…

flash2

«Ήταν δεμένοι», λέει ο ναυαγοσώστης που βρήκε νεκρούς τους δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που κατέπεσε στα Χανιά

Δεμένοι στα καθίσματα ήταν οι δύο νεκροί επιβαίνοντες του αεροσκάφος που κατέπεσε στα Χανιά, σύμφωνα με τον ναυαγοσώστη που βούτηξε στη θάλασσα και τους εντόπισε.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης δήλωσε ότι «δεν είχαμε μαζί μας καταδυτικό εξοπλισμό, κάναμε τον απεγκλωβισμό με τις ανάσες. Ήταν δεμένοι, δεν είχαν κάνει καμία προσπάθεια να βγουν. Είχαν εκδορές. Πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους ή και τη ζωή τους στην πρόσκρουση».

Επίσης, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χανίων Παναγιώτης Τζαράκης είπε πως είναι άγνωστο το γιατί ο πιλότος δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανίων και κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο δεν ενδείκνυται για νυχτερινή χρήση. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι ο πιλότος λόγω της νύχτας αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα την πτώση στην θάλασσα.

Σημειώνεται, ότι το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες που ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

To Top