Ελλάδα

Καίει η φωτιά στο Αλιβέρι, εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους – Τα εναέρια μέσα στη μάχη, συνελήφθη…

fotia 1

Καίει η φωτιά στο Αλιβέρι, εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους – Τα εναέρια μέσα στη μάχη, συνελήφθη 75χρονος

Μια εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι στο Αλιβέρι στην Εύβοια, όταν ξέσπασε φωτιά χθες το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια και χόρτα στην περιοχή Μηλάκι. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, καθιστώντας δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Πάντως η εικόνα σήμερα το πρωί φαίνεται να είναι καλύτερη.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με δυνάμεις ενισχύθηκαν με άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Μακεδονία ώστε πλέον επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες, με πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ πως συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

«Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ οι άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε αντίθετα. Πρόσθεσε ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Στο MEGA μίλησε ο Θανάσης Μπουραντάς, δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το χωριό Καλέντζι δεν κινδυνεύει από το πύρινο μέτωπο.

«Το βράδυ που ξεκίνησε η φωτιά ήταν κοντά στο εργοστάσιο που υπάρχει εκεί. Τώρα τις πρωινές ώρες έχει φύγει από αυτή την πλευρά κι έχει πάει ανατολικότερα, στο χωριό Καλέντζι. Το χωριό δεν κινδυνεύει απ’ ότι με διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, γιατί εκεί βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα», δήλωσε.

«Υπάρχει ακόμα φωτιά και πρέπει να έρθουν τα εναέρια μέσα να ρίξουν σε περιοχές που δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα της Πυροσβεστικής», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου ήταν αισιόδοξος για την κατάσβεση της φωτιάς, τονίζοντας πως αυτή θα επιτευχθεί με τη χρήση των εναέριων μέσων.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 20:00 με λίγο καπνό, ξαφνικά ξεπήδησαν μικρές φλόγες. Ελπίζαμε σε άμεση κατάσβεση, αλλά δεν…

Posted by Μαίρη Μπιμπή on Thursday, July 6, 2023

Για τη φωτιά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Στερεά Ελλάδα ενώ αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

To Top