Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Αυτές είναι οι τηλεφωνικές γραμμές για πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους

5967184

Κακοκαιρία Daniel: Αυτές είναι οι τηλεφωνικές γραμμές για πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους

Σε λειτουργία τέθηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης και ενημέρωσης για αγρότες και κτηνοτρόφους στη Θεσσαλία, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel.

Οι γραμμές είναι οι εξής: 2410231938 και 2410231929. Έτσι, μπορούν να καλούν και να ενημερώνονται καθημερινά από τις 08:00 έως τις 20:00.

Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι η μεταφορά των νεκρών ζώων στη Θεσσαλία θα πραγματοποιείται με ειδικά φορτηγά-ψυγεία σε πιστοποιημένους χώρους καύσης.

thlwfwnikes grammes
ε

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατόπιν υπόδειξης των κτηνιατρικών υπηρεσιών, στις περιπτώσεις που πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, θα χρησιμοποιηθεί και η μέθοδος της υγειονομικής ταφής.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι την ευθύνη του συντονισμού των αρμοδίων περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών και του ΕΛΓΑ θα έχει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Μπίλλης.

Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών αποφασίστηκε να μη γίνει καταγραφή των νεκρών ζώων από τον ΕΛΓΑ με επιτόπιο έλεγχο, αλλά αυτή να στηριχθεί στα επίσημα στοιχεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τα οποία θα διασταυρωθούν αργότερα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ και τις δηλώσεις των κτηνοτρόφων.

To Top