Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Φίδι 2,5 μέτρων εμφανίστηκε σε σπίτι του Παλαμά στην Καρδίτσα μετά τις πλημμύρες

Karditsa fidi

Κακοκαιρία Daniel: Φίδι 2,5 μέτρων εμφανίστηκε σε σπίτι του Παλαμά στην Καρδίτσα μετά τις πλημμύρες

Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στην Καρδίτσα μετά από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel και των πλημμυρών που προκάλεσε. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει πέσει η στάθμη του νερού στην περιοχή, αλλά οι κάτοικοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με την εμφάνιση φιδιών που παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες και για σκορπιούς.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με ανάρτηση χρήστη του facebook, ένα φίδι τουλάχιστον 2,5 μέτρων εμφανίστηκε από τα νερά του Παλαμά: «Ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ιδού και τα πειστήρια», γράφει στο «ποστάρισμά» του που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Στο σπίτι του φίλου μου Γιώργου Φαλάγκα στον Παλαμά, μέσα από τα νερά ξεπρόβαλε ένα φίδι μήκους τουλαχιστο 2,5 μέτρα.Ο…

Posted by Γιώργος Ι. Αμβροσίου on Wednesday, September 13, 2023

Εκπέμπουν SOS για τα νεκρά ζώα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα της Καρδίτσας, neosagon.gr, οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής εκπέμπουν SOS προς τις αρχές ώστε να περισυλλέξουν τα νεκρά ζώα, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα. Εξάλλου, συμπληρώνεται μία εβδομάδα με τα νεκρά ζώα να επιπλέουν μέσα στις κτηνοτροφικές μονάδες και έξω από αυτές διάσπαρτα μέσα στον κάμπο και στις αυλές σπιτιών. Νεκρά αμνοερίφια, βοοειδή, πουλερικά αλλά και μικρότερα κατοικίδια ή μη, ήδη βρίσκονται σε φάση αποσύνθεσης.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, εκτιμάται πως περίπου 100.000 νεαρά ζώα πνίγηκαν από τις πλημμύρες σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ υπάρχουν φόβοι και για περισσότερους θανάτους καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα, «αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια σε ζωοτροφές τότε όσα ζώα επέζησαν από τη θεομηνία, θα χαθούν από ασιτία». Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει υπάρξει υγειονομική διαχείριση για περίπου 30.000 νεκρά ζώα.

To Top