Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζεται η άντληση υδάτων και ο καθαρισμός του σταθμού «Ευαγγελισμός» του Μετρ…

Evaggelismos Metro

Κακοκαιρία Daniel: Συνεχίζεται η άντληση υδάτων και ο καθαρισμός του σταθμού «Ευαγγελισμός» του Μετρό

Κλειστός παραμένει από το απόγευμα της Τετάρτης (6/9), ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός», λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους, καθώς η κακοκαιρία Daniel χτυπάει την Αττική.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ συνεργεία της συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από τα χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τον σταθμό του Μετρό.

Πιο αναλυτικά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό. Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση. Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση. Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής».

To Top