Ελλάδα

Καταργούνται 36 Πανεπιστημιακά Τμήματα που είχαν ιδρυθεί το 2019 – Δείτε αναλυτικά ποια είναι

panepistimio

Καταργούνται 36 Πανεπιστημιακά Τμήματα που είχαν ιδρυθεί το 2019 – Δείτε αναλυτικά ποια είναι

Με πρόταση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) φαίνεται ότι μπαίνει οριστικό τέλος στη λειτουργία 37 πανεπιστημιακών τμημάτων που επρόκειτο να λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πρόκειται για τμήματα που ιδρύθηκαν το 2019 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και τα οποία θα λειτουργούσαν σταδιακά το 2021 και 2022. Ωστόσο, η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή είχε αντιταχθεί στην ίδρυσή τους με το επιχείρημα ότι η ίδρυσή τους έγινε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους, χωρίς σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση. Έτσι, άμα τη αναλήψει της εξουσίας το 2019 αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τους προκειμένου να επανεξετάσει αν πληρούσαν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, παραπέμποντάς τα στην ΕΘΑΑΕ.

Με νόμο τον οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης καταργούνται τα 36 από τα 37 αυτά τμήματα. Η ΕΘΑΑΕ υιοθέτησε έναν και μοναδικό φάκελο αυτόν του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο συγχωνεύεται με άλλο τμήμα του ίδιου Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το esos τα τμήματα που θα καταργηθούν είναι τα ακόλουθα:

To Top