Κόσμος

Κατεδαφίστηκε η παραθαλάσσια έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων

Κατεδαφίστηκε η παραθαλάσσια έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων

Εκατό χρόνια μετά την κατασκευή της, η πολυτελής έπαυλη του διαβόητου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι, αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων, κατεδαφίστηκε.

Συνολικά, 26.000 άτομα είχαν υπογράψει διαδικτυακή αίτηση για να μην καταστραφεί το σπίτι στο οποίο ο Αλ Καπόνε άφησε την τελευταία του πνοή.

Παρά τις «φωνές» για να αποτραπεί η κατεδάφισή του παραθαλάσσιου κτίσματος στο Πάλμ Μπιτς στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, οι τοπικές αρχές προχώρησαν στην ισοπέδωσή του.

Η παραθαλάσσια έπαυλη ισπανικού στυλ, που βρισκόταν στη διεύθυνση 93 Palm Ave., στην περιοχή Μαϊάμι Μπις, χτίστηκε το 1922 και περιήλθε στην ιδιοκτησία του διάσημου γκάνγκστερ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Η σύζυγος του Αλ Καπόνε, Μέι, το πούλησε το 1952, πέντε χρόνια μετά το θάνατό του, με το ακίνητο να αλλάζει και άλλες φορές χέρια μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Το 2021 πωλήθηκε για 15,5 εκατ. δολάρια

Η online κινητοποίηση το 2021 για να σωθεί το σπίτι του διαβόητου γκάνγκστερ που είχε χτιστεί το 1922, ως «κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας» είχε φέρει προσωρινά αποτελέσματα με το σπίτι να πωλείται το 2021 προς 15,5 εκατ. δολάρια.

Αν και το Συμβούλιο Ιστορικής Διατήρησης του Μαϊάμι βρισκόταν στη διαδικασία της αξιολόγησης για πιθανό χαρακτηρισμό της έπαυλης ως ιστορικό μνημείο, ένας νέος πολιτειακός νόμος που τέθηκε σε ισχύ επέτρεψε την κατεδάφιση του ακινήτου, με τη σύμφωνη γνώμη του τωρινού ιδιοκτήτη του, προκειμένου να υπάρξει ανάπλαση της περιοχής

Ο Αλ Καπόνε που είχε αγοράσει την έπαυλη έναντι 47.000 δολαρίων το 1927 έζησε στην συγκεκριμένη οικία μέχρι το θάνατό του από καρδιακό επεισόδιο τo 1947.

To Top