Ελλάδα

Κάτοικος του Βόλου περιγράφει στο Newsbeast το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel: «Το νερό έτρεχε με…

katoikos volos8

Κάτοικος του Βόλου περιγράφει στο Newsbeast το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel: «Το νερό έτρεχε με 60 χλμ επί 7 ώρες»

Τον συναντήσαμε έξω από το σπίτι του. Είχε βγάλει όλα του τα επίπλα έξω και τα έπλενε προσπαθώντας να δει τι μπορεί να σώσει από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Τα πάντα γέμισαν με λάσπες. «Αρκετά καταστράφηκαν και θα πρέπει να πεταχτούν» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Νάνος που ζει στον Βόλο.

Βόλος, Αποστολή Newsbeast

Στον δρόμο που μένει ο κύριος Νάνος στο κέντρο του Βόλου η κατάσταση είναι ίδια όπως και σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της πόλης. Δίπλα στους κάδους υπάρχουν πεταμένα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα και παπούτσια.

Έχει ήδη περάσει παραπάνω από μία εβδομάδα από τη στιγμή που τα ορμητικά νερά θέρισαν τον Βόλο και οι κάτοικοι ακόμη μετρούν τις πληγές τους. Όπως εξηγεί στην κάμερα του Newsbeast ο κύριος Νάνος αυτό το οποίο ζητά είναι να αποζιωμηθεί για όλη αυτή την καταστροφή.

katoikos volos1
Κάτοικος του Βόλου περιγράφει στο Newsbeast το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel: «Το νερό έτρεχε με... 7

Θυμάται τις στιγμές που βίωσε και αναφέρει πως όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα καταφέρει σίγουρα να τις ξεχάσει ποτέ. «Το νερό στο δρόμο ήταν στα 1,80 μέτρα. Έτρεχε με 60 περίπου χιλιόμετρα για 7 ώρες» μας λέει.

«Το σπίτι καταστράφηκε όπως και το υπόγειο» επισημαίνει «το μόνο που ζητάμε και έχουμε μία ελπίδα είναι να αποζημειωθούμε στο έπακρο. Το 80 και 90% δεν μας λέει τίποτα» σημειώνει.

«Δεν είναι ευθύνη του πολίτη. Είναι της Πολιτείας γιατί να πληρώσουμε εμείς;» διερωτάται.

katoikos volos2
Κάτοικος του Βόλου περιγράφει στο Newsbeast το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel: «Το νερό έτρεχε με... 8

«Πλένω τώρα με το πιεστικό και μου μυρίζει βόθρος»

«Πλένω τώρα με το πιεστικό και μου μυρίζει βόθρος. Τα νερά ανακατεύθηκαν με τα λύματα και γίνανε ένα με αποτέλεσμα στέγνωσαν τα νερά και η σκόνη να έχει επάνω τα μικρόβια» δηλώνει στο Newsbeast.

«To μόνο που φοβάμαι και το υπογράφω είναι πως θα έχουμε ξανά τα ίδια. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα τρία ποτάμια του Βόλου είναι γεμάτα με μπαζοχώματα» υπογραμμίζει κλείνοντας ο κύριος Νάνος.

To Top